Кокосов дакоаз с крем от манго

1. За крема накиснете в студена вода листовете желатин за 5-10 минути.  В тенджерка сипете пюрето от манго и захарта. Загрейте сместа и разбъркайте докато захарта се разтопи. В купа разбийте яйцето с жълтъците. Темперирайте сместа като добавите малко от топлото пюре с манго. Разбъркайте енергично и върнете в тенджерата, без да спирате да разбърквате. Щом сместа се сгъсти, дръпнете от огъня.

2. Добавете изтискания желатин и разбъркайте докато той не се разтопи. Добавете нарязаното на кубчета студено масло и разбийте с помощта на пасатор, до гладкост. Пресипете крема в плитък съд и покрийте с прозрачно фолио. Поставете в хладилник, за да се охлади. След това го разбъркайте до хомогенност и го прехвърлете в пош с гладък накрайник.

3. За дакоаз разбийте белтъците с помощта на миксер. Малко по малко добавете 35 г захар, без да спирате разбиването. Разбийте до пухкав, плътен сняг.

4. В купа пресейте пудрата захар и царевичното нишесте. Добавете фините кокосови стърготини и разбъркайте. Добавете сухите съставки към разбитите белтъци на няколко пъти, като разбърквате внимателно с помощта на шпатула. Изсипете сместа в плитка тава, постлана с хартия за печене и я разстелете на слой с дебелина около 1/2 см. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути. След като изстине, изрежете кръгчета от блата.

5. Обелете и нарежете мангото на малки кубчета. Сложете ги в купа и поръсете с фино настъргана кора от лайм. Разбъркайте и оставете да се маринова за 5-10 минути.

6. В стъклени чаши за мартини подредете един слой мариновано манго. Шприцовайте слой крем от манго, върху него поставете кръгче дакоаз, отново шприцовайте крем и поставете второ кръгче блат. Най-отгоре подредете мариновано манго. Поръсете със запечени до златисто кокосови стърготини.

Продукти

  • За крема от манго:
  • 100 г пюре от манго
  • 50 г пудра захар
  • 1 яйце размер L
  • 2 жълтъка размер L
  • 1 1/2 листа желатин
  • 60 г студено безсолно масло
  • За дакоаз:
  • 125 г кокосови стърготини
  • 65 г пудра захар
  • 20 г царевично нишесте
  • 35 г кристална захар
  • 5 белтъка размер L
  • За маринованото манго:
  • 1 манго
  • 1 лайм
  • запечени кокосови стърготини

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички