Кокосов дакоаз с крем от манго

Кокосов дакоаз с крем от манго
Предаване: Сладкишите на Франсишко МорейраГледайте в: Четвъртък, 22 октомври от 03:30 | Четвъртък, 22 октомври от 03:55

Начин на приготвяне:

1. За крема накиснете в студена вода листовете желатин за 5-10 минути.  В тенджерка сипете пюрето от манго и захарта. Загрейте сместа и разбъркайте докато захарта се разтопи. В купа разбийте яйцето с жълтъците. Темперирайте сместа като добавите малко от топлото пюре с манго. Разбъркайте енергично и върнете в тенджерата, без да спирате да разбърквате. Щом сместа се сгъсти, дръпнете от огъня.

2. Добавете изтискания желатин и разбъркайте докато той не се разтопи. Добавете нарязаното на кубчета студено масло и разбийте с помощта на пасатор, до гладкост. Пресипете крема в плитък съд и покрийте с прозрачно фолио. Поставете в хладилник, за да се охлади. След това го разбъркайте до хомогенност и го прехвърлете в пош с гладък накрайник.

3. За дакоаз разбийте белтъците с помощта на миксер. Малко по малко добавете 35 г захар, без да спирате разбиването. Разбийте до пухкав, плътен сняг.

4. В купа пресейте пудрата захар и царевичното нишесте. Добавете фините кокосови стърготини и разбъркайте. Добавете сухите съставки към разбитите белтъци на няколко пъти, като разбърквате внимателно с помощта на шпатула. Изсипете сместа в плитка тава, постлана с хартия за печене и я разстелете на слой с дебелина около 1/2 см. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути. След като изстине, изрежете кръгчета от блата.

5. Обелете и нарежете мангото на малки кубчета. Сложете ги в купа и поръсете с фино настъргана кора от лайм. Разбъркайте и оставете да се маринова за 5-10 минути.

6. В стъклени чаши за мартини подредете един слой мариновано манго. Шприцовайте слой крем от манго, върху него поставете кръгче дакоаз, отново шприцовайте крем и поставете второ кръгче блат. Най-отгоре подредете мариновано манго. Поръсете със запечени до златисто кокосови стърготини.

Продукти

За крема от манго:

100 г пюре от манго

50 г пудра захар

1 яйце размер L

2 жълтъка размер L

1 1/2 листа желатин

60 г студено безсолно масло

 

За дакоаз:

125 г кокосови стърготини

65 г пудра захар

20 г царевично нишесте

35 г кристална захар

5 белтъка размер L

 

За маринованото манго:

1 манго

1 лайм

 

запечени кокосови стърготини

Свързани рецепти