Кофта от нахут, спанак и кимион с таханов дресинг
1. Прецедете нахута и обелете зърната. Сипете нахута в блендер заедно с кимиона, червения пипер и куркумата. Смелете на паста. Ако сместа е много гъста, добавете 1-2 с.л. вода и отново смелете.
2. Загрейте 1 с.л. зехтин в тиган и пуснете листата спанак в него. Щом се свият, ги извадете и ги нарежете. добавете ги към нахутената смес. Добавете брашното от нахут и овкусете със сол и черен пипер. Омесете добре сместа.
3. Оформете кюфтенца с помощта на две лъжици. Подредете ги в чиния и ги поставете в хладилник.
4. Сипете 1 пръст олио в тиган и изпържете нахутените кофта от всички страни. Извадете кюфтенцата върху кухненска хартия.
5. За соса смесете в купичка киселото мляко със сусамовия тахан и листата кориандър. Изтискайте сока на лимона и добавете 1 с.л. зехтин. Разбъркайте добре.
6. Сервирайте нахутените кофта с таханов дресинг.

Продукти

  • 200 г спанак зехтин 1 с.л. кимион 2 х420 г консерви нахут 1 ч.л. червен пипер 0.5 ч.л. куркума 2 с.л. брашно от нахут сол и черен пиперЗа соса:150 г кисело мляко 2 с.л. сусамов тахан 0.5 лимон сок 2 с.л. листа кориандър зехтин

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички