Кнедли със свинско и скариди
Рецепта от: Люк Нгуен
За тези кнедли се използват кори за уонтон, но сгъването им е по специална техника. След като се сварят, кнедлите се поднасят в топъл пилешки бульон с много зеленчуци.
Продукти
- 300 г тигрови скариди (обелени и почистени)
- 1 ч.л. смлян бял пипер
- 1 ч.л. оризово вино
- 1 с.л. сусамово олио
- 1 ч.л. захар
- 500 г свинска кайма (не много мазна)
- 70 г сос от стриди
- ½ ч.л. сол
- 1 яйце
- 20 г сушени китайски гъби
- 100 г хикама
- 100 г моркови
- 34 бр. кори за уонтон
- 1 литър пилешки бульон
- 6 големи листа салата Айсберг
- 1 връзка чой сум
- 2-3 стръка пресен лук
- 2 дълги червени люти чушки
- сос Шрирача
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете на едро скаридите и ги поставете в малка купа. Овкусете ги с бял пипер, захар, оризово вино и сусамово олио. Разбъркайте много добре. В друга купа сложете каймата и я поръсете с малко сол, добавете и соса от стриди. Разбъркайте добре и я прехвърлете в по-голяма купа.
- 2. Добавете яйцето, нарязаните китайски гъби (предварително накиснати за 30 минути в гореща вода), обелената и нарязана на малки кубченца хикама (може да замените с ряпа Дайкон или земна ябълка), настъргания на едро морков. Омесете всичко много добре, с ръце.
- 3. По средата на всяка кора за уонтон поставете по 1 пълна супена лъжица от каймата, върху нея поставете парче скарида и прегънете на две. Притиснете краищата с пръсти или ги намажете с вода преди да прегънете. След това вземете кнедлата в едната си длан и я стиснете силно. Оформете по същия начин останалите кнедли, като ги подреждате в тавичка, постлана с хартия за печене.
- 4. Сварете кнедлите в тенджера с вряща подсолена вода за 4 минути. Прецедете ги.
- 5. Загрейте пилешкия бульон и в него бланширайте за минута листата айсберг и ги извадете. Стръковете чой сум бланширайте до омекване.
- 6. Разпределете листата салата купите за сервиране. Разпределете и сварените кнедли. Залейте ти с пилешки бульон и разпределете и листата чой сум. Гарнирайте с тънко нарязан пресен лук, люта чушка и сос Шрирача.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Люк Нгуен
Виетнамски ориз с пиле
Рецепти Люк Нгуен
Салата от зелени домати
Рецепти Люк Нгуен
Тилапия на скара с лимонова трева
Рецепти Люк Нгуен
Бавно готвени свински джолани с анасон и касия
Рецепти Люк Нгуен
Салата от зелена папая и сушено биволско месо
Рецепти Люк Нгуен
Мариновани свински гърди на скара Чианг Май
Рецепти Люк Нгуен
Зеленчукови рулца
Рецепти Люк Нгуен
Пикантни уйгурски телешки шишчета
Рецепти Люк Нгуен
Рулца от оризови кори с говеждо
Рецепти Люк Нгуен
Бейби миди с оризови стъклени нудли