За тези кнедли се използват кори за уонтон, но сгъването им е по специална техника. След като се сварят, кнедлите се поднасят в топъл пилешки бульон с много зеленчуци.

Продукти

  • 300 г тигрови скариди (обелени и почистени)
  • 1 ч.л. смлян бял пипер
  • 1 ч.л. оризово вино
  • 1 с.л. сусамово олио
  • 1 ч.л. захар
  • 500 г свинска кайма (не много мазна)
  • 70 г сос от стриди
  • ½ ч.л. сол
  • 1 яйце
  • 20 г сушени китайски гъби
  • 100 г хикама
  • 100 г моркови
  • 34 бр. кори за уонтон
  • 1 литър пилешки бульон
  • 6 големи листа салата Айсберг
  • 1 връзка чой сум
  • 2-3 стръка пресен лук
  • 2 дълги червени люти чушки
  • сос Шрирача

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете на едро скаридите и ги поставете в малка купа. Овкусете ги с бял пипер, захар, оризово вино и сусамово олио. Разбъркайте много добре. В друга купа сложете каймата и я поръсете с малко сол, добавете и соса от стриди. Разбъркайте добре и я прехвърлете в по-голяма купа.
  • 2. Добавете яйцето, нарязаните китайски гъби (предварително накиснати за 30 минути в гореща вода), обелената и нарязана на малки кубченца хикама (може да замените с ряпа Дайкон или земна ябълка), настъргания на едро морков. Омесете всичко много добре, с ръце.
  • 3. По средата на всяка кора за уонтон поставете по 1 пълна супена лъжица от каймата, върху нея поставете парче скарида и прегънете на две. Притиснете краищата с пръсти или ги намажете с вода преди да прегънете. След това вземете кнедлата в едната си длан и я стиснете силно. Оформете по същия начин останалите кнедли, като ги подреждате в тавичка, постлана с хартия за печене.
  • 4. Сварете кнедлите в тенджера с вряща подсолена вода за 4 минути. Прецедете ги.
  • 5. Загрейте пилешкия бульон и в него бланширайте за минута листата айсберг и ги извадете. Стръковете чой сум бланширайте до омекване.
  • 6. Разпределете листата салата купите за сервиране. Разпределете и сварените кнедли. Залейте ти с пилешки бульон и разпределете и листата чой сум. Гарнирайте с тънко нарязан пресен лук, люта чушка и сос Шрирача.

Свързани рецепти

Виж всички