Кнедли със сини сливи
Рецепта от: Давид Скоко
- Измийте, обелете и нарежете картофите. Сварете ги в тенджера с подсолена вода. Подсушете ги и ги намачкайте на пюре. Добавете брашното и яйцето, и омесете всичко заедно като тесто.
- Измийте сливите, разрежете ги колкото да отстраните костилките. Сложете ги в купа и ги поръсете с 2 с.л. захар и ½ ч.л. канела. Разбъркайте добре.
- Подредете сварените картофи върху решетката на фурната и ги сложете в предварително загрята на 160 градуса фурна. Изключете фурната и оставете картофите да се изсушат. След това ги намачкайте с помощта на преса в купа. Оставете ги да изстинат. След това добавете брашното и яйцето и омесете гладко тесто.
- Разточете тестото върху набрашнен плот с дебелина 1 см. Нарежете го на еднакви квадрати, достатъчно големи да се увие слива.
- Поставете по 1 ч.л. сладко от сливи във всяка слива и я затворете. Увийте всяка слива в тесто, като оформите идеално кръгло топче.
- Варете кнедлите в тенджера с вряща подсолена вода за 4-5 минути, докато не изплуват на повърхността. Щом изплуват, оставете ги за още 2 минути и тогава ги извадете.
- В купа сипете галетата, захар, канела и масло. Разбъркайте и изсипете в умерено загрят тиган. Оваляйте всяка кнедла в сместа с галета.
- Сервирайте кнедлите със сливи топли или студени.
Продукти
- 500 г картофи
- 250 г брашно
- сол
- 1 яйце
- 8 бр. сини сливи
- 8 ч.л. сладко от сливи
- 1 ч.л. канела
- 100 г захар
- 200 г галета
- 50 г масло
- 50 г олио
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шампанско