Кнедли с кайсии
Рецепта от: Примож Долничар
1. Разбийте яйцето и жълтъка в купичка. Добавете сол към изварата и разбъркайте. Добавете яйцата и разбъркайте добре.
2. В голяма купа пресейте брашното и добавете нишестето. Добавете сместа от извара и яйца. Омесете тесто. Покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилник за 30 минути.
3. Извадете кайсиите от компота и ги отцедете добре.
4. Извадете тестото върху поръсен с брашно плот и го омесете леко. Оформете на руло и го нарежете на еднакви парчета. Всяко парче разточете с точилка във формата на кръг. Поставете две половинки кайсия (като цяла кайсия) една върху друга по средата и ги увийте с тестото.
5. Пуснете кнедлите на порции в тенджера с вряща вода и варете 10 минути. Извадете ги в чиния.
6. В тиган разтопете масло гхи с твърди частици (виж рецепта за гхи). Залейте топлите кнедли с маслото.
Продукти
- За тестото:
- 300 г извара
- 160 г брашно от твърда пшеница
- 1 пълна с.л. царевично нишесте
- 1 голямо яйце
- 1 жълтък
- 1 ч.л. сол
- За пълнежа:
- кайсии от компот
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене