1. Разбийте яйцето и жълтъка в купичка. Добавете сол към изварата и разбъркайте. Добавете яйцата и разбъркайте добре.

2. В голяма купа пресейте брашното и добавете нишестето. Добавете сместа от извара и яйца. Омесете тесто. Покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилник за 30 минути.

3. Извадете кайсиите от компота и ги отцедете добре.

4. Извадете тестото върху поръсен с брашно плот и го омесете леко. Оформете на руло и го нарежете на еднакви парчета. Всяко парче разточете с точилка във формата на кръг. Поставете две половинки кайсия (като цяла кайсия) една върху друга по средата и ги увийте с тестото.

5. Пуснете кнедлите на порции в тенджера с вряща вода и варете 10 минути. Извадете ги в чиния.

6. В тиган разтопете масло гхи с твърди частици (виж рецепта за гхи). Залейте топлите кнедли с маслото.

Продукти

  • За тестото:
  • 300 г извара
  • 160 г брашно от твърда пшеница
  • 1 пълна с.л. царевично нишесте
  • 1 голямо яйце
  • 1 жълтък
  • 1 ч.л. сол
  • За пълнежа:
  • кайсии от компот

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички