Начин на приготвяне:

1. Сложете кадаифа в дълбока чиния. За да не изсъхва, го покрийте с влажна кърпа.
2. Разтопете маслото и залейте с него кадаифа.
3. Сварете сироп от захар, вода, вода от портокалов цвят и обелената кора на половината портокал. Щом сместа заври, дръпнете от огъня и оставете да се охлади.
4. Загрейте тиган. Разстелете половината кадаиф в него. Поръсете с натрошеното сирене, разпръснете и изварата и фино настърганата портокалова кора. Разстелете останалия кадаиф. Щом кадаифът стане златист отдолу, поставете голяма чиния върху тигана и обърнете кнафето, като омлет. Запечете и от другата страна до златисто. Залейте със сиропа.
5. Прехвърлете кнафето в голяма чиния. Поръсете с нарязани ядки шам-фъстък.

Продукти

  • 250 г кадаиф
  • 150 г краве сирене
  • 1 портокал
  • кора
  • 2 с.л. извара или рикота
  • 1 ч.ч. захар
  • 0.5 ч.ч. вода
  • 120 г масло
  • 1 ч.л. вода от портокалов цвят
  • шепа ядки шам-фъстък

Свързани рецепти