Начин на приготвяне:

1. Намажете всеки лист кора с разтопено масло. След това го разрежете на еднакви квадратчета. Размерите на квадратчетата трябва да бъдат съобразени с гнездата на формата за мъфини.
2. Намаслете хубаво гнездата на формата. Слагайте по 3-4 квадратчета едно върху друго и ги напаснете по гнездото. Намажете с още масло краищата на кошничката, за да не изгорят при печенето. Печете кошничките до златисто кафяво, 5 минути на 180 градуса. След това извадете кошничките от формата и ги оставете да изстинат.
3. Загрейте в тенджерка сладкото със съвсем малко вода.
4. За пълнежа смесете в купа киселото мляко, меда и семената на ванилията. Разбъркайте до еднородност. Нарежете плодовете на парчета. Питаята първо се издълбава с лъжица, а след това се реже на парчета.
5. Напълнете всеки тарт със сместа с кисело мляко. Отгоре подредете различни видове плодове. С четчица намажете отгоре плодовете със затопленото сладко за гланц.

Продукти

  • 270 г фини точени кори
  • 80 г масло
  • 4 с.л. сладко от малини или кайсии
  • 500 г изцедено кисело мляко
  • 1 шушулка ванилия
  • 4 с.л. течен мед
  • 1 шепа грозде
  • 2 смокини
  • 1 шепа малини
  • 1 плод питая

Свързани рецепти