Класически италиански сладкиш

Класически италиански сладкиш

Начин на приготвяне:

1. Първо измерете яйцата с черупките. Трябва да са около 250 г. В зависимост от тежестта на яйцата, трябва да използвате същото количество захар, брашно и масло.
2. В кухненския робот сложете брашното, бакпулвера, захарта, прясното мляко и мекото масло. Чукнете и яйцата. Разбийте до получаването на гладка хомогенна смес.
3. Намажете с масло дъното и сените на кръгла форма за кекс с дупка по средата. Изсипете сместа в нея и я разпределете равномерно. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути.
4. Оставете сладкиша да изстине за кратко и го извадете от формата. Поднесете дебело парче сладкиш, гарниран с лъжица леко разбита сметана и пресни плодове - малини, боровинки, къпини, френско грозде.

Продукти

  • 5 яйца
  • 250 г безсолно масло
  • 250 г захар
  • 250 г брашно с набухвател
  • 0.5 ч.л. бакпулвер
  • 2 с.л. прясно мляко

За гарниране:

  • горски плодове
  • бита сметана

Свързани рецепти