Класически италиански кекс
Рецепта от: Микела Киапа
Този лесен италиански маслен кекс е идеалното допълнение към чаша чай. Не губете време, запарете чая!
Продукти
- 5 яйца
- 250 г безсолно масло
- 250 г захар
- 250 г брашно с набухвател
- 0.5 ч.л. бакпулвер
- 2 с.л. прясно мляко
- За гарниране:
- горски плодове
- бита сметана
Начин на приготвяне:
- 1. Първо измерете яйцата с черупките. Трябва да са около 250 г. В зависимост от тежестта на яйцата, трябва да използвате същото количество захар, брашно и масло.
- 2. В кухненския робот сложете брашното, бакпулвера, захарта, прясното мляко и мекото масло. Чукнете и яйцата. Разбийте до получаването на гладка хомогенна смес.
- 3. Намажете с масло дъното и сените на кръгла форма за кекс с дупка по средата. Изсипете сместа в нея и я разпределете равномерно. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути.
- 4. Оставете сладкиша да изстине за кратко и го извадете от формата. Поднесете дебело парче сладкиш, гарниран с лъжица леко разбита сметана и пресни плодове - малини, боровинки, къпини, френско грозде.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Торта с кисело мляко, бисквити и бял шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Орехова торта с шипков мармалад
Рецепти Стоян и Лора
„Невидим“ ябълков сладкиш с карамелени орехи
Рецепти Рудолф ван Веен
Австрийски гугелхупф с банани и кокос
Рецепти Марк Мориарти
Торта "Виктория"
Рецепти Мери Бери
Кейк с кафе и пралин
Рецепти Стоян и Лора
Торта с мак и рикота
Рецепти Стоян и Лора
Мини торти "Добуш"
Рецепти Мери Бери
Празнична шоколадова торта
Рецепти Стоян и Лора
Кекс "Мозайка"