Класически флан

Класически флан

Начин на приготвяне:

1. Сипете прясното мляко в тенджерка и го загрейте.
2. В купичка разбийте яйцата и жълтъка със захарта и нишестето. Налейте и малко прясно мляко и разбъркайте до получаването на гладка смес.
3. Пресипете яйчената смес при горещото прясно мляко (но не завряло) при непрекъснато и енергично разбъркване. Бъркайте в продължение на 4-5 минути, докато сместа се сгъсти. Дръпнете от огъня.
4. Намажете добре с разтопено масло плитка форма за пай с нагънати стени, като движите четката отвътре навън. Пресипете сладкарския крем във формата и го разстелете равномерно. 
5. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса 30 минути.

Продукти

  • 50 г пълномаслено прясно мляко
  • 90 г захар
  • 60 г картофено нишесте
  • 50 г яйца
  • 10 г жълтък

Свързани рецепти