Класическа торта "Сен Оноре"
1. За еклеровото тесто сложете водата, маслото и солта в тенджерка да заврат. Изсипете брашното наведнъж и бъркайте сместа докато стане на топка. Продължете да бъркате в продължение на 5 минути, докато брашното се изпече.
Дрепнете тестото от огъня и го прехвърлете в купа. Започнете да го разбивате с помощта на миксер и добавете яйцата едно по едно без да спирате разбиването. Всяко яйце трябва хубаво да се поеме от брашнената смес. След като сместа изстине я прехвърлете в шприц с гладък накрайник.
2. Разрежете листа бутер тесто на четири квадрата с еднакви размери, наложете ги един върху друг и ги разточете върху поръсен с брашно плот. Основата на тортата трябва да е тънка около 2 мм. Изрежете кръг от тестото с диаметър 22 см. Поставете го в голяма правоъгълна тава, постлана с хартия за печене и го надупчете с вилица.
3. Шприцовайте малки топчици от еклеровото тесто в тавата до основата. А върху основата шприцовайте дебела стена от най-външната и страна и кръгче по средата и. Печете основата и еклерчетата в предварително загрята на 195 градуса фурна за 30-45 минути. Нека придобият по-тъмен цвят.
4. Разбийте белтъците с щипка захар с помощта на миксер. От водата и захарта сварете захарен сироп и горещ го сипете при белтъците на тънка струйка без да спирате разбиването. Продължете да разбивате белтъците до твърдост.
Накиснете желатина, а след това го разтворете, като го сложите за кратко на котлона.
Направете сладкарски крем и го охладете. Прехвърлете го в купа и към него добавете разтворения желатин. Разбъркайте с помощта на тел.
Добавете малко от белтъчната смес и разбъркайте до хомогенност. След това прехвърлете тази смес към белтъците и разбъркайте внимателно. Сложете крема в хладилник. След това пресипете крема в шприц с кръгъл отрязан накрайник.
5. Направете карамел в тенджера с дръжка, като само я разклащате докато захарта се разтопи.
6. Потапяйте всяко еклерче в карамела, колкото да образува шапчица върху карамела. Наредете върху хартия за печене еклерите с карамела надолу да изсъхнат. Направете отвор във всяко еклерче с помощта на ножица, а след това напълнете еклерчетата с крем.
7. Шприцовайте крем и в празните пространства върху основата на тортата, както и малко върху тях. След това потапяйте в крамела леко от свободния му край всяко еклерче и го залепете от външната страна на сладкиша. задръжте докато се закрепи.
8. Накрая направете вълни от крема върху тортата.

Продукти

  • За еклеровото тесто:200 мл вода 100 г масло 1 щипка сол 100 г брашно 4 яйцаЗа крема:500 мл прясно мляко 1 шушулка ванилия 250 г захар 4 жълтъка 6 листа желатин 3 белтъка 3 с.л. водаЗа карамела:200 г захар

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички