Предаване: Печивата на Марта СтюартГледайте в: Сряда, 28 юли от 03:30 | Сряда, 28 юли от 03:55

Начин на приготвяне:

1. Поставете плитка керамична форма (диаметър 25 см) да се загрее във фурната на 190 градуса.

Направете повърхностен Х-образен разрез от долната страна на нектарините и ги поставете в съд с гореща вода за 30-40 секунди. Извадете ги върху дъска и след това ги обелете. Разрежете ги наполовина и извадете костилките. Всяка половинка нарежете на тънки резени.

2. В блендер сипете прясното мляко, течната сметана, захарта, брашното, солта, остърганата вътрешност на шушулката ванилия, яйцата и жълтъците и разбийте в продължение на 2 минути.  Прецедете сместа в кана.

3. Намажете формата с разтопено масло. Излейте от кексовата смес колкото да покрие дъното ѝ. Печете 5 минути и извадете. Долейте останалата смес. В нея разпределете резените нектарини. Печете сладкиша 35-40 минути.

4. След като извадите клафутито от фурната, поръсете с пудра захар.

Продукти

  • 3 узрели нектарини
  • 1 ч.ч. пълномаслено прясно мляко
  • 1 ч.ч. пълномаслена течна сметана
  • 4 големи яйца
  • 2 жълтъка
  • 1 шушулка ванилия
  • 1/4 ч.ч. захар
  • 2 с.л. брашно
  • 1/4 ч.л. сол
  • 1 с.л. безсолно масло
  • пудра захар

 

Свързани рецепти