Клафути с нектарини
Рецепта от: Марта Стюарт
1. Поставете плитка керамична форма (диаметър 25 см) да се загрее във фурната на 190 градуса.
Направете повърхностен Х-образен разрез от долната страна на нектарините и ги поставете в съд с гореща вода за 30-40 секунди. Извадете ги върху дъска и след това ги обелете. Разрежете ги наполовина и извадете костилките. Всяка половинка нарежете на тънки резени.
2. В блендер сипете прясното мляко, течната сметана, захарта, брашното, солта, остърганата вътрешност на шушулката ванилия, яйцата и жълтъците и разбийте в продължение на 2 минути. Прецедете сместа в кана.
3. Намажете формата с разтопено масло. Излейте от кексовата смес колкото да покрие дъното ѝ. Печете 5 минути и извадете. Долейте останалата смес. В нея разпределете резените нектарини. Печете сладкиша 35-40 минути.
4. След като извадите клафутито от фурната, поръсете с пудра захар.
Продукти
- 3 узрели нектарини
- 1 ч.ч. пълномаслено прясно мляко
- 1 ч.ч. пълномаслена течна сметана
- 4 големи яйца
- 2 жълтъка
- 1 шушулка ванилия
- 1/4 ч.ч. захар
- 2 с.л. брашно
- 1/4 ч.л. сол
- 1 с.л. безсолно масло
- пудра захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене