1. Загрейте фурната на 180 градуса. Разбийте яйцата със захарта, докато сместа стане пухкава и гъста. Добавете брашното и продължете да бъркате, докато получите гъста и гладка смес, подобна на тесто за палачинки. 


2. Добавете сметаната и млякото, а след това анасона и канелата и разбъркайте. Оставете настрани. 

3. Намажете с масло съд с диаметър 25 см. Разрежете крушите на шест или 8 тънки парчета, отстранете сърцевината и ги наредете красиво на дъното на съда. 

4. Изсипете отгоре тестото, но така, че връхчетата на крушите да останат да стърчат. Печете 20 минути или докато горната страна на клафутито се зачерви. Поръсете с пудра захар и сервирайте.

*Печете във фурна без вентилатор.

Продукти

  • 3 яйца
  • 100 г захар
  • 47 г брашно
  • 172 г сладкарска сметана
  • 172 г прясно мляко
  • 1 щипка смлян анасон
  • 0.5 ч.л. канела
  • 15 г масло
  • 4 узрели круши
  • пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички