Клафути с круши
Рецепта от: Нина Бабич
1. Загрейте фурната на 180 градуса. Разбийте яйцата със захарта, докато сместа стане пухкава и гъста. Добавете брашното и продължете да бъркате, докато получите гъста и гладка смес, подобна на тесто за палачинки.
2. Добавете сметаната и млякото, а след това анасона и канелата и разбъркайте. Оставете настрани.
3. Намажете с масло съд с диаметър 25 см. Разрежете крушите на шест или 8 тънки парчета, отстранете сърцевината и ги наредете красиво на дъното на съда.
4. Изсипете отгоре тестото, но така, че връхчетата на крушите да останат да стърчат. Печете 20 минути или докато горната страна на клафутито се зачерви. Поръсете с пудра захар и сервирайте.
*Печете във фурна без вентилатор.
Продукти
- 3 яйца
- 100 г захар
- 47 г брашно
- 172 г сладкарска сметана
- 172 г прясно мляко
- 1 щипка смлян анасон
- 0.5 ч.л. канела
- 15 г масло
- 4 узрели круши
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене