Начин на приготвяне:
1. Обелете, почистете и нарежете на четвъртинки крушите. Ако използвате зимни круши, трябва първо да ги сварите. Намаслете хубаво кръгла тава за пай и изсипете крушите. Не е нужно да са подредени идеално, може да стърчат нагоре.
2. Изсипете млякото в купа, добавете захарта, след това брашното. Разбъркайте и добавете щипка сол и яйцата. Разбъркайте. Залейте крушите с течното тесто.
3. Печете клафути половин час в предварително загрята фурна на 180 градуса. Преди да поднесете сладкиша го поръсете с пудра захар.
2. Изсипете млякото в купа, добавете захарта, след това брашното. Разбъркайте и добавете щипка сол и яйцата. Разбъркайте. Залейте крушите с течното тесто.
3. Печете клафути половин час в предварително загрята фурна на 180 градуса. Преди да поднесете сладкиша го поръсете с пудра захар.
Продукти
- 5 десертни круши
- 100 г бисквити амарети
- 400 мл прясно мляко
- 80 г захар
- 150 г брашно
- 1 щипка сол
- 4 яйца
- пудра захар за поръсване