Клафути с круши
1. Обелете, почистете и нарежете на четвъртинки крушите. Ако използвате зимни круши, трябва първо да ги сварите. Намаслете хубаво кръгла тава за пай и изсипете крушите. Не е нужно да са подредени идеално, може да стърчат нагоре.
2. Изсипете млякото в купа, добавете захарта, след това брашното. Разбъркайте и добавете щипка сол и яйцата. Разбъркайте. Залейте крушите с течното тесто.
3. Печете клафути половин час в предварително загрята фурна на 180 градуса. Преди да поднесете сладкиша го поръсете с пудра захар.

Продукти

  • 5 десертни круши 100 г бисквити амарети 400 мл прясно мляко 80 г захар 150 г брашно 1 щипка сол 4 яйца пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички