Клафути с круши
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Обелете, почистете и нарежете на четвъртинки крушите. Ако използвате зимни круши, трябва първо да ги сварите. Намаслете хубаво кръгла тава за пай и изсипете крушите. Не е нужно да са подредени идеално, може да стърчат нагоре.
2. Изсипете млякото в купа, добавете захарта, след това брашното. Разбъркайте и добавете щипка сол и яйцата. Разбъркайте. Залейте крушите с течното тесто.
3. Печете клафути половин час в предварително загрята фурна на 180 градуса. Преди да поднесете сладкиша го поръсете с пудра захар.
2. Изсипете млякото в купа, добавете захарта, след това брашното. Разбъркайте и добавете щипка сол и яйцата. Разбъркайте. Залейте крушите с течното тесто.
3. Печете клафути половин час в предварително загрята фурна на 180 градуса. Преди да поднесете сладкиша го поръсете с пудра захар.
Продукти
- 5 десертни круши 100 г бисквити амарети 400 мл прясно мляко 80 г захар 150 г брашно 1 щипка сол 4 яйца пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска