Клафути с физалис

Клафути с физалис

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото и го оставете да се охлади.
2. Разбийте яйцата със захарта до пухкавост. Добавете сметаната, млякото, солта и ваниловия екстракт. Разбъркайте добре.
3. Сипете брашното в голяма купа и направете кладенче в него. Сипете течната смес на струйка, като разбивате енергично. Накрая добавете разтопеното масло. Сместа трябва да е напълно гладка и да прилича на смес за палачинки.
4. Обелете плодовете физалис и ги подредете в предварително намаслена дълбока керамична или стъклена форма /диаметър 24 см/. Залейте със сместа. Поръсете с малко пудра захар и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 45 минути.
5. Нарежете изстиналия сладкиш на парчета и поднесете.

Продукти

  • 60 г масло
  • 300 г физалис
  • 4 яйца
  • 60 г брашно
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 200 мл прясно мляко
  • 100 мл течна животинска мазнина
  • 100 г пудра захар
  • щипка сол

Свързани рецепти