Клафути с червено цвекло и хапки с козе сирене
1. Обелете и сварете цвеклото до омекване. След като изстине, го нарежете на резени. Обелете ябълките и ги нарежете на резени.
2. Намаслете дълбока керамична форма за пай. наредете резените цвекло и ябълки в кръг, като ветрило, като ги редувате. Може да се получат 2 реда един върху друг.
3. За тестото разбийте яйцата, овкусени със сол и черен пипер, в купа. Добавете прясното мляко, а след това и брашното. Разбъркайте. Накрая добавете нарязаните на ситно листа естрагон.
4. Залейте цвеклото и ябълките с тестото. Ако са останали още резени ябълки и цвекло, подредете ги в тестото. Печете клафутито в предварително загрята фурна на 170 градуса 45 минути.
5. За хапките направете парено тесто, като сипете в тенджерка водата, млякото и маслото. Щом сместа кипне, добавете брашното и бъркайте енергично с помощта на тел. Щом се оформи топка тесто, продължете да бъркате с дървена лъжица или шпатула в продължение на 5 минути, докато тестото се изпече.
6. Пресипете тестото в купа. Добавете яйцето и разбъркайте енергично, докато то се поеме напълно. Добавете нарязания на ситно половината естрагон. Смачкайте с преса обелените и сварени картофи. Разбъркайте добре и пресипете сместа в шприц с назъбен накрайник.
7. Постелете плоска тава с хартия за печене и шприцовайте дълги еклерчета. Печете хапките в предварително загрята фурна на 210 градуса 25-30 минути.
8. Сипете козето сирене в блендер и го разбийте леко. Добавете лимоновия сок и нарязания на ситно останал естрагон. Разбъркайте и пресипете в шприц с назъбен накрайник.
9. Шприцовайте по лента от сместа с козе сирене върху всяка поизстинала хапка. Подредете хапките в плато и ги поръсете с тънка струйка мед. Поднесете ги заедно с клафути, което се сервира направо от формата.

Продукти

  • За клафути:4 глави червено цвекло 2 ябълки 4 яйца 400 мл прясно мляко 125 г брашно 0.5 връзка естрагон сол и черен пиперЗа хапките:150 г сварени картофи 50 мл вода 50 мл прясно мляко 50 г масло 50 г брашно 10 стръка естрагон 1 яйце 150 г меко козе сирене 1 лимон сок 2 с.л. течен мед

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички