Начин на приготвяне:

1. Обелете главата лук и настържете половината от нея, другата половина нарежете на ситно. Нарежете на ситно листата магданоз и мента.
2. В купа сипете каймата, половината нарязани зелени подправки, настъргания лук, фино настърганата кора на лимона, яйцето и галетата. Овкусете със сол и черен пипер, 1 ч.л. рас ел ханут и половината лют червен пипер. Добавете 3 с.л. кисело мляко и омесете добре каймата. Оформете 12 малки, кръгли кюфтета.
3. Загрейте зехтина в дълбок тиган и запържете кюфтенцата от всички страни, за кратко. Добавете нарязания лук, смачканите скилидки чесън, 2 резена лимонова кора, 1 ч.л. рас ел ханут и останалия лют червен пипер. Разбъркайте и добавете около чаша вода.
4. В купа смесете киселото мляко с царевичното нишесте и разбъркайте добре. Намалете силата на огъня и внимателно добавяйте от киселото мляко, като разтръсквате. покрийте с капак и гответе 10-15 минути.
5. Поръсете с нарязани магданоз и мента, овкусете със сол и сервирайте с варен ориз басмати.

Продукти

 

  • 800 г агнешка кайма
  • 1 глава лук
  • 0.5 ч.ч. галета
  • 1 яйце
  • 1 връзка мента
  • 1 връзка магданоз
  • 1 лимон
  • настъргана кора
  • 250 г пълномаслено кисело мляко
  • 1 ч.л. едър лют червен пипер
  • 2 ч.л. рас ел ханут
  • 4 скилидки чесън
  • 2 с.л. царевично нишесте
  • 3 с.л. зехтин
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти