Кюфтета в медено-чеснов сос
1. За кюфтенцата чукнете яйцето в купа. Добавете настъргания лук, двата вида сос и галетата. добавете каймата, нарязаната на малки кубчета червена чушка и овкусете с черен пипер. Омесете каймата добре.
2. Оформете еднакви кръгли кюфтенца. Подредете ги в постлана с хартия за печене тава. Печете в редварително загрята фурна на 220 градуса 20 минути.
3. За соса в купичка разбъркайте студения телешки бульон с нишестето до гладкост. Изсипете го в тиган. Добавете пасираните скилидки чесън, меда и лютия сос. Разбъркайте с помощта на тел. Гответе около 2 минути, докато сосът се сгъсти.
4. Нарежете пресния лук на тънки кръгчета.
5. Поставете кюфтенцата в тигана със соса и разбъркайте за минута.
6. Сервирайте кюфтенца с медено-чеснов сос, поръсени с пресен лук. Можете да сервирате кюфтенцата със задушени броколи и варена яйчена юфка.

Продукти

  • 1 яйце 2 с.л. галета 2 с.л. соев сос 2 с.л. сос Уорчестър 0.5 ч.л. прясно смлян черен пипер 500 г телешка кайма 0.25 червена чушка 0.5 глава лук 1 стрък пресен лукЗа соса:4 скилидки чесън 5 капки чили сос 250 мл телешки бульон 1 с.л. царевично нишесте 4 с.л. мед

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички