Кюфтета Строганов

Кюфтета Строганов

Начин на приготвяне:

1. Разтопете малко масло в дълбок тиган и запържете кюфтенцата за минута.
2. Обелете и нарежете лука на ситно и го добавете при кюфтенцата заедно с пресования месън. Разбъркайте докато лукът омекне.
3. Нарежете киселата краставичка на дребни кубчета, а гъбите на тънки филийки. Добавете ги при кюфтенцата и разбъркайте. Поръсете брашното и овкусете със сол и черен пипер. бъркайте в продължение на минута.
4. Добавете соевия сос, бульона и захарта. Разбъркайте. Добавете доматеното пюре и кетчупа и отново разбъркайте. накрая добавете двата вида сметана, разбъркайте и оставете соса да покъкри минута. Поръсете с нарязан магданоз.
5.  Нарежете предварително сварените картофи на тънки филийки и сервирайте кюфтенцата "Строганоф" с тях.

Продукти

  • 250 г готови кюфтенца
  • 7 сварени картофа
  • бучка масло
  • 2 с.л. течна сметана
  • 100 г заквасена сметана
  • 1 кисела краставичка
  • 60 г гъби
  • сол и черен пипер
  • 2 ч.л. пресован чесън
  • 1 глава лук
  • 1 ч.л. захар
  • 1 с.л. брашно
  • 1 с.л. соев сос
  • 100 мл телешки бульон
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 1 с.л. кетчуп

Свързани рецепти