Кьонингберски кюфтенца със зеленчуци
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. В купа смесете каймата, яйцето, горчицата и галетата и овкусете с малко сол и черен пипер.Омесете каймата и оформете кръгли кюфтенца с големина на топче за пинг-понг.
2. Нарежете почистените зеленчуци на кубчета.
3. В тенджера разтопете маслото. Добавете брашното наведнъж и бъркайте до получаването на топка, в продължение на 3 минути. Добавете студените прясно мляко, вино и сметана, както и кубчето зеленчуков бульон. Бъркайте сместа с помощта на тел, докато заври.
4. Пуснете кубчетата зеленчуци в соса и разбъркайте добре. След това добавете кюфтенцата и разбъркайте внимателно така, че те да са покрити със сос. Захлупете тенджерата, намалете силата на огъня и оставете сместа да ври 15 минути.
5. Накрая добавете замразения грах, каперсите и нарязания на ситно магданоз. Овкусете със сол и черен пипер.
2. Нарежете почистените зеленчуци на кубчета.
3. В тенджера разтопете маслото. Добавете брашното наведнъж и бъркайте до получаването на топка, в продължение на 3 минути. Добавете студените прясно мляко, вино и сметана, както и кубчето зеленчуков бульон. Бъркайте сместа с помощта на тел, докато заври.
4. Пуснете кубчетата зеленчуци в соса и разбъркайте добре. След това добавете кюфтенцата и разбъркайте внимателно така, че те да са покрити със сос. Захлупете тенджерата, намалете силата на огъня и оставете сместа да ври 15 минути.
5. Накрая добавете замразения грах, каперсите и нарязания на ситно магданоз. Овкусете със сол и черен пипер.
Продукти
- 500 г кайма смес 1 яйце 1 с.л. горчица 3 с.л. галета 1 глава лук 1 морков 1 алабаш 500 г картофи 50 г масло 60 г брашно 600 мл прясно мляко 300 мл бяло вино 100 мл течна животинска сметана 1 кубче зеленчуков бульон 5 стръка магданоз 2 с.л. каперси 200 г замразен грах
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери