Кьонингберски кюфтенца със зеленчуци
1. В купа смесете каймата, яйцето, горчицата и галетата и овкусете с малко сол и черен пипер.Омесете каймата и оформете кръгли кюфтенца с големина на топче за пинг-понг.
2. Нарежете почистените зеленчуци на кубчета.
3. В тенджера разтопете маслото. Добавете брашното наведнъж и бъркайте до получаването на топка, в продължение на 3 минути. Добавете студените прясно мляко, вино и сметана, както и кубчето зеленчуков бульон. Бъркайте сместа с помощта на тел, докато заври.
4. Пуснете кубчетата зеленчуци в соса и разбъркайте добре. След това добавете кюфтенцата и разбъркайте внимателно така, че те да са покрити със сос. Захлупете тенджерата, намалете силата на огъня и оставете сместа да ври 15 минути.
5. Накрая добавете замразения грах, каперсите и нарязания на ситно магданоз. Овкусете със сол и черен пипер.

Продукти

  • 500 г кайма смес 1 яйце 1 с.л. горчица 3 с.л. галета 1 глава лук 1 морков 1 алабаш 500 г картофи 50 г масло 60 г брашно 600 мл прясно мляко 300 мл бяло вино 100 мл течна животинска сметана 1 кубче зеленчуков бульон 5 стръка магданоз 2 с.л. каперси 200 г замразен грах

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички