Кьонингберски кюфтенца със зеленчуци

Кьонингберски кюфтенца със зеленчуци

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете каймата, яйцето, горчицата и галетата и овкусете с малко сол и черен пипер.Омесете каймата и оформете кръгли кюфтенца с големина на топче за пинг-понг.
2. Нарежете почистените зеленчуци на кубчета.
3. В тенджера разтопете маслото. Добавете брашното наведнъж и бъркайте до получаването на топка, в продължение на 3 минути. Добавете студените прясно мляко, вино и сметана, както и кубчето зеленчуков бульон. Бъркайте сместа с помощта на тел, докато заври.
4. Пуснете кубчетата зеленчуци в соса и разбъркайте добре. След това добавете кюфтенцата и разбъркайте внимателно така, че те да са покрити със сос. Захлупете тенджерата, намалете силата на огъня и оставете сместа да ври 15 минути.
5. Накрая добавете замразения грах, каперсите и нарязания на ситно магданоз. Овкусете със сол и черен пипер.

Продукти

  • 500 г кайма смес
  • 1 яйце
  • 1 с.л. горчица
  • 3 с.л. галета
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 1 алабаш
  • 500 г картофи
  • 50 г масло
  • 60 г брашно
  • 600 мл прясно мляко
  • 300 мл бяло вино
  • 100 мл течна животинска сметана
  • 1 кубче зеленчуков бульон
  • 5 стръка магданоз
  • 2 с.л. каперси
  • 200 г замразен грах

Свързани рецепти