Кейк с фурми "Зорлак"
1. Разполовете фурмите и извадете костилките им. Натрошете бисквитите.
2. Разтопете маслото в тенджерка. Добавете мелакова кафява захар и разбъркайте. Разбийте яйцето в купичка и го добавете към останалите продукти, като бъргате енергично. Добавете начупените бисквити и разбъркайте. Продуктите трябва да започнат да се слепяват. Добавете и кокосовите стърготини, като оставите една шепа от тях за поръсване. Разбъркайте хубаво.
3. Намажете с масло форма с пружина /диаметър 25 см/ и я постелете с хартия за печене. Изсипете сместа за кейка докато е още топла. Покрийте с прозрачно фолио и натиснете хубаво с ръце. Поставете кейка в хладилник за 2 часа.
4. Извадете кейка от формата, отстранете хартията, поставете го върху поднос и го поръсете с кокосови стърготини.

Продукти

  • 500 г фурми 200 г пълнозърнести бисквити 250 г масло 150 г тъмнокафява захар 1 яйце 200 г кокосови стърготини

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички