Кюфтета в доматен сос
Рецепта от: Джино Д'Акампо
1. В купа смесете двата вида кайма и чътнито. Омесете каймата внимателно с ръце.
2. Оформете 24 кръгли кюфтенца с големината на топка за голф. Сипете зехтина в дълбок тиган и подредете кюфтенцата. Пържете 8 минути, докато придобият кафяв цвят, като ги обръщате от всички страни.. Поръсете със сол и лют червен пипер и гответе още 2 минути, като разбърквате от време на време.
3. Добавете нарязаните домати и щипка сол. Оставете соса да покъкри 10 минути. Поръсете листата босилек и гответе още 15 минути, като разбърквате от време на време.
4. Сервирайте топлите кюфтета в доматен сос с топъл хляб.
Продукти
- 400 г смляно свинско месо
- 400 г смляно телешко месо
- 4 с.л. чътни от карамелизиран лук
- 6 с.л. зехтин
- 2 ч.л. едър лют червен пипер
- 2 консерви х 400 г нарязани домати
- 10 листа босилек
- сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото