1. В купа смесете двата вида кайма и чътнито. Омесете каймата внимателно с ръце.

2. Оформете 24 кръгли кюфтенца с големината на топка за голф. Сипете зехтина в дълбок тиган и подредете кюфтенцата. Пържете 8 минути, докато придобият кафяв цвят, като ги обръщате от всички страни.. Поръсете със сол и лют червен пипер и гответе още 2 минути, като разбърквате от време на време.

3. Добавете нарязаните домати и щипка сол. Оставете соса да покъкри 10 минути. Поръсете листата босилек и гответе още 15 минути, като разбърквате от време на време.

4. Сервирайте топлите кюфтета в доматен сос с топъл хляб.

Продукти

  • 400 г смляно свинско месо
  • 400 г смляно телешко месо
  • 4 с.л. чътни от карамелизиран лук
  • 6 с.л. зехтин
  • 2 ч.л. едър лют червен пипер
  • 2 консерви х 400 г нарязани домати
  • 10 листа босилек
  • сол

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички