1. В купа сложете каймата и я овкусете със сол и черен пипер. Омесете. Оформете 12-16 кръгли кюфтенца.

2. В блендер сложете обелените скилидки чесън, лютата чушка без дръжката, само стръковете кориандър и зелената част на стръковете пресен лук. Добавете малко вода и смелете до получаването на гладка паста.

3. В тиган загрейте 1/2 с.л. олио. Изпържете кюфтенцата до златистокафяво, от всички страни. Извадете ги в чиния.

4. Сипете останалото олио в тигана и запържете зелената паста за 2-3 минути, докато започне да изпуска ароматите си. Добавете кокосовото мляко и оставете да заври.

5. Върнете кюфтенцата в соса заедно с предварително почистените броколини и сладък грах. Добавете соевия и рибния сос. Гответе 3-4 минути, докато зеленчуците омекнат.

6. Сервирайте кюфтенцата по тайландски, поръсени с листа кориандър и кръгчета пресен лук.

Продукти

  • 500 г свинска кайма
  • 1 червена люта чушка
  • 2 скилидки чесън
  • 2 стръка пресен лук
  • 1 малка връзка кориандър
  • 1 с.л. олио
  • 400 мл консерва кокосово мляко
  • 200 г броколини
  • 250 г сладък грах
  • 1 с.л. соев сос
  • 2 ч.л. рибен сос
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички