Кюфтенца по тайландски
Рецепта от: Донал Скиан
1. В купа сложете каймата и я овкусете със сол и черен пипер. Омесете. Оформете 12-16 кръгли кюфтенца.
2. В блендер сложете обелените скилидки чесън, лютата чушка без дръжката, само стръковете кориандър и зелената част на стръковете пресен лук. Добавете малко вода и смелете до получаването на гладка паста.
3. В тиган загрейте 1/2 с.л. олио. Изпържете кюфтенцата до златистокафяво, от всички страни. Извадете ги в чиния.
4. Сипете останалото олио в тигана и запържете зелената паста за 2-3 минути, докато започне да изпуска ароматите си. Добавете кокосовото мляко и оставете да заври.
5. Върнете кюфтенцата в соса заедно с предварително почистените броколини и сладък грах. Добавете соевия и рибния сос. Гответе 3-4 минути, докато зеленчуците омекнат.
6. Сервирайте кюфтенцата по тайландски, поръсени с листа кориандър и кръгчета пресен лук.
Продукти
- 500 г свинска кайма
- 1 червена люта чушка
- 2 скилидки чесън
- 2 стръка пресен лук
- 1 малка връзка кориандър
- 1 с.л. олио
- 400 мл консерва кокосово мляко
- 200 г броколини
- 250 г сладък грах
- 1 с.л. соев сос
- 2 ч.л. рибен сос
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пушена сьомга със салца от чили
Рецепти Джейми Оливър
Испански омлет