1. Почистете и нарежете пресния лук на тънки колелца. Сложете ги в купа. На едро ренде, направо в купата, настържете предварително обелените кореноплодни зеленчуци.

2. Добавете брашното и бакпулвера. Овкусете със сол, черен пипер и смляно индийско орехче. Разбъркайте добре. Оформете малки кюфтета с помощта на ръце или с лъжица.

3. Сипете 2-3 пръста олио в тиган и го загрейте до 180 градуса. Изпържете кюфтенцата до златисто, от всички страни. Извадете ги върху кухненска хартия и ги поръсете със сол докато са топли.

4. Сварете яйцата за 5 минути. След като изстинат, ги обелете.

5. В купа смесете листа босилек, кориандър и бейби спанак. Овкусете ги с малко сол, лимонов сок и зехтин. Разбъркайте.

6. Сервирайте кюфтенцата от кореноплодни с франзела, шунка, рохко сварено яйце и малко салата.

Продукти

  • 800 г кореноплодни зеленчуци (див ямс, таро, сладък картоф)
  • 1/4 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1/4 връзка пресен лук
  • щипка индийско орехче
  • сол и черен пипер
  • 4 яйца
  • шунка
  • франзела
  • кориандър, босилек, бейби спанак
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички