Кюфтенца от кореноплодни зеленчуци с варени яйца и шунка
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. Почистете и нарежете пресния лук на тънки колелца. Сложете ги в купа. На едро ренде, направо в купата, настържете предварително обелените кореноплодни зеленчуци.
2. Добавете брашното и бакпулвера. Овкусете със сол, черен пипер и смляно индийско орехче. Разбъркайте добре. Оформете малки кюфтета с помощта на ръце или с лъжица.
3. Сипете 2-3 пръста олио в тиган и го загрейте до 180 градуса. Изпържете кюфтенцата до златисто, от всички страни. Извадете ги върху кухненска хартия и ги поръсете със сол докато са топли.
4. Сварете яйцата за 5 минути. След като изстинат, ги обелете.
5. В купа смесете листа босилек, кориандър и бейби спанак. Овкусете ги с малко сол, лимонов сок и зехтин. Разбъркайте.
6. Сервирайте кюфтенцата от кореноплодни с франзела, шунка, рохко сварено яйце и малко салата.
Продукти
- 800 г кореноплодни зеленчуци (див ямс, таро, сладък картоф)
- 1/4 ч.ч. брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1/4 връзка пресен лук
- щипка индийско орехче
- сол и черен пипер
- 4 яйца
- шунка
- франзела
- кориандър, босилек, бейби спанак
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Стоян и Лора
Сиропирана баница с локум
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Джейми Оливър
Печени зеленчуци
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Мариновани гъби
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Полейник
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бързи блини с конфитюр от праскови