Китайски пудинг на късмета
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Обелете сладките картофи, нарежет ги и ги сварете за около 20 минути, до готовност. Прецедете ги и ги намачкайте на пюре. Оставете пюрето да се охлади.
2. В купа сипете пюрето от сладки картофи и брашното и разбъркайте с помщта на миксер. В движение добавете куркумата, захарта и солта. Сипете кокосовото мляко на струйка, а след това и олиото. Бъркайте докато се оформи тесто.
3. Доомесете тестото на ръце, като го оформите на дълго руло. Откъсвайте парченца от тестото, измерете ги - трябва да са 40 г и ги оформете на кръгли топчета между дланите си. Подредете топчетата в тава и ги оставете да починат 15-20 минути.
4. За пълнежа запечете последователно фъстъците, сусама и кокосовите стърготини в сух тиган, до златисто. След това ги сипете в блендер заедно с палмовата захар и ги смелете. За да се получи паста, сипете джинджифилов сироп и смелете отново.
5. С палец оформете дупка във всяко потче тесто. Сложете от пълнежа в нея и затворете дупката. Поставете всяка топка с пълнеж в специална дървена форма-костенурка, предварително поръсена с оризово брашно и натиснете с ръка. Извадете. Поставете всеки пудинг върху предварително изрязано и намаслено кръгче от бананов лист /или хартия за печене/.
6. Подредете пудингите в плетен съд за варене на пара. Поставете го върху тенджера с вряща вода и захлупете. Гответе на умерен огън 7 минути. Преди поднасяне намажете пудингите с олио.
2. В купа сипете пюрето от сладки картофи и брашното и разбъркайте с помщта на миксер. В движение добавете куркумата, захарта и солта. Сипете кокосовото мляко на струйка, а след това и олиото. Бъркайте докато се оформи тесто.
3. Доомесете тестото на ръце, като го оформите на дълго руло. Откъсвайте парченца от тестото, измерете ги - трябва да са 40 г и ги оформете на кръгли топчета между дланите си. Подредете топчетата в тава и ги оставете да починат 15-20 минути.
4. За пълнежа запечете последователно фъстъците, сусама и кокосовите стърготини в сух тиган, до златисто. След това ги сипете в блендер заедно с палмовата захар и ги смелете. За да се получи паста, сипете джинджифилов сироп и смелете отново.
5. С палец оформете дупка във всяко потче тесто. Сложете от пълнежа в нея и затворете дупката. Поставете всяка топка с пълнеж в специална дървена форма-костенурка, предварително поръсена с оризово брашно и натиснете с ръка. Извадете. Поставете всеки пудинг върху предварително изрязано и намаслено кръгче от бананов лист /или хартия за печене/.
6. Подредете пудингите в плетен съд за варене на пара. Поставете го върху тенджера с вряща вода и захлупете. Гответе на умерен огън 7 минути. Преди поднасяне намажете пудингите с олио.
Продукти
- За тестото:200 г сладки картофи 250 г оризово брашно 1 ч.л. куркума 1 с.л. захар щипка сол 100 мл кокосово мляко 60 мл олиоЗа пълнежа:50 г печени белени фъстъци 50 г сусам 50 г кокосови стърготини 50 г палмова захар щипка сол джинджифилов сироп
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери