Китайско пиле в един съд
Рецепта от: Дона Хей
1. Изсипете бульона в дълбок тиган. Добавете обелените скилидки, разрязани наполовина и 6 големи и тънки филийки белен джинджифил. Отстранете семките на чушката и я нарежете на кръгчета и ги добавете в бульона. Оставете сместа да заври.
2. Добавете ориза и разбъркайте леко, за да се смесят продуктите. Оставете ориза да заври.
3. Щом заври ориза наредете върху него бутчетата, предварително обезкостени, с премахнати мазнини и разполовени или използвайте пилешко филе. Намалете котлона на най-ниската степен и захлупете тигана. Оставете ястието 20 минути да се готви.
4. Нарежете стръковете зелен лук на дълги ленти и накъсайте листата кориандър. Поръсете с тях готовото ястие. Сервирайте пилето, гарнирано със соев сос.
2. Добавете ориза и разбъркайте леко, за да се смесят продуктите. Оставете ориза да заври.
3. Щом заври ориза наредете върху него бутчетата, предварително обезкостени, с премахнати мазнини и разполовени или използвайте пилешко филе. Намалете котлона на най-ниската степен и захлупете тигана. Оставете ястието 20 минути да се готви.
4. Нарежете стръковете зелен лук на дълги ленти и накъсайте листата кориандър. Поръсете с тях готовото ястие. Сервирайте пилето, гарнирано със соев сос.
Продукти
- 750 мл пилешки бульон 6 филии пресен джинджифил 4 скилидки чесън 1 зелена люта чушка 300 г жасминов ориз 500 г пилешко филе 4 стръка пресен лук 1 ч.ч. пресен кориандър соев сос
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Дона Хей
Брауни кексчета с малини
Рецепти Дона Хей
Свински ребра с кленов сироп и бърбън
Рецепти Дона Хей
Боровинков крем брюле
Рецепти Дона Хей
Шоколадов фъдж кейк
Рецепти Дона Хей
Бисквити с парченца шоколад
Рецепти Дона Хей
Кюфтенца от свинско с копър
Рецепти Дона Хей
Паста с три сирена
Рецепти Дона Хей
Печено пилешко с чоризо
Рецепти Дона Хей
Гурме бургери
Рецепти Дона Хей
Лимонов пудинг