Китайско пиле в един съд

Китайско пиле в един съд

Начин на приготвяне:

1. Изсипете бульона в дълбок тиган. Добавете обелените скилидки, разрязани наполовина и 6 големи и тънки филийки белен джинджифил. Отстранете семките на чушката и я нарежете на кръгчета и ги добавете в бульона. Оставете сместа да заври.
2. Добавете ориза и разбъркайте леко, за да се смесят продуктите. Оставете ориза да заври.
3. Щом заври ориза наредете върху него бутчетата, предварително обезкостени, с премахнати мазнини и разполовени или използвайте пилешко филе. Намалете котлона на най-ниската степен и захлупете тигана. Оставете ястието 20 минути да се готви.
4. Нарежете стръковете зелен лук на дълги ленти и накъсайте листата кориандър. Поръсете с тях готовото ястие. Сервирайте пилето, гарнирано със соев сос.

Продукти

  • 750 мл пилешки бульон
  • 6 филии пресен джинджифил
  • 4 скилидки чесън
  • 1 зелена люта чушка
  • 300 г жасминов ориз
  • 500 г пилешко филе
  • 4 стръка пресен лук
  • 1 ч.ч. пресен кориандър
  • соев сос

Свързани рецепти