Китайско пиле в един съд
1. Изсипете бульона в дълбок тиган. Добавете обелените скилидки, разрязани наполовина и 6 големи и тънки филийки белен джинджифил. Отстранете семките на чушката и я нарежете на кръгчета и ги добавете в бульона. Оставете сместа да заври.
2. Добавете ориза и разбъркайте леко, за да се смесят продуктите. Оставете ориза да заври.
3. Щом заври ориза наредете върху него бутчетата, предварително обезкостени, с премахнати мазнини и разполовени или използвайте пилешко филе. Намалете котлона на най-ниската степен и захлупете тигана. Оставете ястието 20 минути да се готви.
4. Нарежете стръковете зелен лук на дълги ленти и накъсайте листата кориандър. Поръсете с тях готовото ястие. Сервирайте пилето, гарнирано със соев сос.

Продукти

  • 750 мл пилешки бульон 6 филии пресен джинджифил 4 скилидки чесън 1 зелена люта чушка 300 г жасминов ориз 500 г пилешко филе 4 стръка пресен лук 1 ч.ч. пресен кориандър соев сос

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички