Китайска юфка със сос от тахан и пържени яйца
1. Пригответе юфката според указанията на пакета.
2. Отстранете зелената част на праза и го разрежете на половина по дължина. Измийте го и го нарежете на диагонални полумесеци. Чесънът нарежете на ситно. Морковът и чушките нарежете на тънки лентички.
3. Потопете съда с кокосово масло в друг съд с гореща вода, за да се втечни. Загрейте кокосово масло в уок и запържете праза и чесъна. Щом сложите морковите и чушките добавете малко вода. Пържете 3 минути. Овкусете със сол и черен пипер.
4. Нарежете добре прецедената юфка и я добавете в уока. Разбъркайте. Накрая добавете соевите кълнове. Дръпнете уока от котлона и го захлупете.
5. За соса загрейте в тенджерка сусамовия тахан с кокосовото мляко. Овкусете с малко соев сос. Бъркайте до гладкост.
6. Изпържете яйцата в загрят тиган и овкусете със сол и черен пипер.
7. Сервирайте юфка със зеленчуци, полята с малко топъл сос. Отгоре поставете пържено яйце. Поръсете с нарязан на ситно пресен магданоз.

Продукти

  • 250 г китайска юфка 1 стрък праз лук 2 червени чушки 1 жълта чушка 2 скилидки чесън 1 морков 2 с.л. олио 100 г соеви кълнове 4 яйцаЗа соса:3 с.л. сусамов тахан 150 мл кокосово мляко соев сос

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички