1. Нарежете червеното и китайското зеле на тънки ивици и ги сложете в голяма купа.

2. В купа смесете съставките за дресинга и ги разбъркайте много добре. Залейте двата вида зеле с него, разбъркайте и оставете настрана.

3. Измитото и подсушено пилешко месо поръсете със сол и черен пипер от едната страна. Поставете го в загрят тиган с 1 с.л. олио и поставете месото в него. Гответе 3-4 минути, до образуването на златистокафява коричка и обърнете. Поръсете със сол и черен пипер и пържете още 3-4 минути. Извадете месото в чиния и го оставете да си почине.

4. В касеролка сипете сладкото от бекон заедно със соевия сос, рибния сос, оризовия оцет и няразяната на ситно люта чушка заедно със семките. Разбъркайте добре и затоплете леко.

5. Нарежете пилешкото на тънки резени и ги добавете при зеленчуците. Добавете и соса със сладко от бекон. Разбъркайте много добре и сервирайте.

Продукти

  • 350 г червено зеле
  • 1/2 глава китайско зеле
  • 1 голям морков
  • 4  пилешки бутчета, обезкостени и без кожа
  • 100 г сладко от бекон
  • 2 ч.л. рибен сос
  • 1 ч.л. сгъстен соев сос
  • 2 ч.л. оризов оцет
  • 1 люта чушка "Птиче око"
  • сол и черен пипер
  • олио
  • За дресинга:
  • 2 с.л. оризов оцет
  • 1 с.л. сгъстен соевс сос
  • 1 1/2 с.л. сусамово олио

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички