Китайска салата с пилешко и сос със сладко от бекон
Рецепта от: Донал Скиан
1. Нарежете червеното и китайското зеле на тънки ивици и ги сложете в голяма купа.
2. В купа смесете съставките за дресинга и ги разбъркайте много добре. Залейте двата вида зеле с него, разбъркайте и оставете настрана.
3. Измитото и подсушено пилешко месо поръсете със сол и черен пипер от едната страна. Поставете го в загрят тиган с 1 с.л. олио и поставете месото в него. Гответе 3-4 минути, до образуването на златистокафява коричка и обърнете. Поръсете със сол и черен пипер и пържете още 3-4 минути. Извадете месото в чиния и го оставете да си почине.
4. В касеролка сипете сладкото от бекон заедно със соевия сос, рибния сос, оризовия оцет и няразяната на ситно люта чушка заедно със семките. Разбъркайте добре и затоплете леко.
5. Нарежете пилешкото на тънки резени и ги добавете при зеленчуците. Добавете и соса със сладко от бекон. Разбъркайте много добре и сервирайте.
Продукти
- 350 г червено зеле
- 1/2 глава китайско зеле
- 1 голям морков
- 4 пилешки бутчета, обезкостени и без кожа
- 100 г сладко от бекон
- 2 ч.л. рибен сос
- 1 ч.л. сгъстен соев сос
- 2 ч.л. оризов оцет
- 1 люта чушка "Птиче око"
- сол и черен пипер
- олио
- За дресинга:
- 2 с.л. оризов оцет
- 1 с.л. сгъстен соевс сос
- 1 1/2 с.л. сусамово олио
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Салата с печени праскови и брезаола
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Джейми Оливър
Салата "Нисоаз"
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Джейми Оливър
Гръцка салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Салата от краставици
Рецепти Салата „Цезар”