Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите и ги нарежете на четвъртинки. Сварете ги в подсолена вода за 20 минути. Отрежете белите краища на аспержите, разрежете ги на две и ги бланширайте във вряща подсолена вода за около 2 минути. След това ги прехвърлете в купа с леденостудена вода за 10 минути. Сварете 2 яйца.
2. За тестото изсипете брашното на плота и в кладенче сложете останалите продукти. Омесете гладко тесто и го увийте в прозрачно фолио. поставете го в хладилник за 30 минути.
3. Намачкайте сварените картофи и добавете маслото. Овкусете с черен пипер.
4. Намажете с масло стените и дъното на кръгла форма с пружина /24 см/. Разточете тестото. Първо измерете и изрежете ленти за стените на киша. навийте ги на рулце и ги напаснете върху стените. хубаво притиснете, където се съединяват лентите. След това от парченца тесто оформете дъното. Надупчете с вилица.
5. Разстелете картофеното пюре върху тестото. Отгоре наредете на сегменти аспержите и четвъртинките сварени яйца.
6. За заливката разбийте в купа останалите 8 яйца със заквасената сметана и настъргания кашкавал. Изсипете сместа върху киша. Печете киша 1 час на 180 градуса.

Продукти

За тестото:

  • 150 г масло
  • 300 г брашно
  • 2 яйца
  • щипка сол

За пълнежа:

  • 500 г картофи
  • 50 г масло
  • 1 връзка зелени аспержи
  • 2 яйца

За заливката:

  • 8 яйца
  • 400 г заквасена сметана
  • 100 г настърган кашкавал

Свързани рецепти