Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Киш със зелени аспержи

категория 0/5
1. Обелете картофите и ги нарежете на четвъртинки. Сварете ги в подсолена вода за 20 минути. Отрежете белите краища на аспержите, разрежете ги на две и ги бланширайте във вряща подсолена вода за около 2 минути. След това ги прехвърлете в купа с леденостудена вода за 10 минути. Сварете 2 яйца.
2. За тестото изсипете брашното на плота и в кладенче сложете останалите продукти. Омесете гладко тесто и го увийте в прозрачно фолио. поставете го в хладилник за 30 минути.
3. Намачкайте сварените картофи и добавете маслото. Овкусете с черен пипер.
4. Намажете с масло стените и дъното на кръгла форма с пружина /24 см/. Разточете тестото. Първо измерете и изрежете ленти за стените на киша. навийте ги на рулце и ги напаснете върху стените. хубаво притиснете, където се съединяват лентите. След това от парченца тесто оформете дъното. Надупчете с вилица.
5. Разстелете картофеното пюре върху тестото. Отгоре наредете на сегменти аспержите и четвъртинките сварени яйца.
6. За заливката разбийте в купа останалите 8 яйца със заквасената сметана и настъргания кашкавал. Изсипете сместа върху киша. Печете киша 1 час на 180 градуса.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен