Киш със зелени аспержи
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Обелете картофите и ги нарежете на четвъртинки. Сварете ги в подсолена вода за 20 минути. Отрежете белите краища на аспержите, разрежете ги на две и ги бланширайте във вряща подсолена вода за около 2 минути. След това ги прехвърлете в купа с леденостудена вода за 10 минути. Сварете 2 яйца.
2. За тестото изсипете брашното на плота и в кладенче сложете останалите продукти. Омесете гладко тесто и го увийте в прозрачно фолио. поставете го в хладилник за 30 минути.
3. Намачкайте сварените картофи и добавете маслото. Овкусете с черен пипер.
4. Намажете с масло стените и дъното на кръгла форма с пружина /24 см/. Разточете тестото. Първо измерете и изрежете ленти за стените на киша. навийте ги на рулце и ги напаснете върху стените. хубаво притиснете, където се съединяват лентите. След това от парченца тесто оформете дъното. Надупчете с вилица.
5. Разстелете картофеното пюре върху тестото. Отгоре наредете на сегменти аспержите и четвъртинките сварени яйца.
6. За заливката разбийте в купа останалите 8 яйца със заквасената сметана и настъргания кашкавал. Изсипете сместа върху киша. Печете киша 1 час на 180 градуса.
2. За тестото изсипете брашното на плота и в кладенче сложете останалите продукти. Омесете гладко тесто и го увийте в прозрачно фолио. поставете го в хладилник за 30 минути.
3. Намачкайте сварените картофи и добавете маслото. Овкусете с черен пипер.
4. Намажете с масло стените и дъното на кръгла форма с пружина /24 см/. Разточете тестото. Първо измерете и изрежете ленти за стените на киша. навийте ги на рулце и ги напаснете върху стените. хубаво притиснете, където се съединяват лентите. След това от парченца тесто оформете дъното. Надупчете с вилица.
5. Разстелете картофеното пюре върху тестото. Отгоре наредете на сегменти аспержите и четвъртинките сварени яйца.
6. За заливката разбийте в купа останалите 8 яйца със заквасената сметана и настъргания кашкавал. Изсипете сместа върху киша. Печете киша 1 час на 180 градуса.
Продукти
- За тестото:150 г масло 300 г брашно 2 яйца щипка солЗа пълнежа:500 г картофи 50 г масло 1 връзка зелени аспержи 2 яйцаЗа заливката:8 яйца 400 г заквасена сметана 100 г настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Лесно фондю със сирене
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Морски шишчета с шафран и чеснови крутони
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Тиквички в кимионов сос