Начин на приготвяне:
1. За тестото сипете брашното в купа и добавете по щипка сол и черен пипер. Разбъркайте. Добавете нарязаното на кубчета масло и започнете да го смесвате с брашното, с ръце. По-късно добавете малко сметана и жълтъка. Омесете гладко тесто.
2. Намажете със зехтин дъното и стените на керамична форма за пай и разстелете тестото с пръсти. печете основата на киша в предварително загрята фурна на 200 градуса 15 минути.
3. Нарежете копъра и мащерката на ситно. Натрошете сиренето в купа и добавете нарязаните подправки към него. Разбъркайте добре.
4. Изсипете сиренето върху изпечената основа и го разпределете равномерно. върху него подредете доматчетата, разрязани на половинки, плътно една до друга. Печете киша 10 минути на 200 градуса.
5. Нарежете киша на триъгълни парчета и го поднесете топъл или студен.
2. Намажете със зехтин дъното и стените на керамична форма за пай и разстелете тестото с пръсти. печете основата на киша в предварително загрята фурна на 200 градуса 15 минути.
3. Нарежете копъра и мащерката на ситно. Натрошете сиренето в купа и добавете нарязаните подправки към него. Разбъркайте добре.
4. Изсипете сиренето върху изпечената основа и го разпределете равномерно. върху него подредете доматчетата, разрязани на половинки, плътно една до друга. Печете киша 10 минути на 200 градуса.
5. Нарежете киша на триъгълни парчета и го поднесете топъл или студен.
Продукти
За тестото:
- 200 г брашно
- 3 с.л. студено масло
- 0.25 ч.ч. сметана
- 1 жълтък
- 1 връзка копър
- 3 стръка мащерка
- 10 чери доматчета
- 1 връзка босилек
- 300 г бяло саламурено сирене
- сол и черен пипер