Киш с капоната и козе сирене
1. За тестото смесете с пръсти брашното и кубчетата студено масло. След това направете кладенче в сместа и добавете двете яйца. Разбъркайте ги с пръсти. Омесете тестото, оформете го на топка и го увийте в прозрачно фолио. Притиснете и сложете тестото в хладилник за 30 минути.
2. Разточете тестото тънко, като поръсвате с малко брашно плота. Намажете с мазнина кръгла форма с подвижно дъно. От тестото първо изрежете ленти за борд. Навийте ги и ги развийте върху стените на формата. Напаснете ги. След това поставете кръг за дъното. Поставете кръгло парче хартия за печене, която да покрива дъното и тестото по стените. Отгоре изсипете суров боб - достатъчно количество, за да има натиск. Печете тестото 10 минути на 180 градуса. След изпичане премахнете боба и хартията - ако е необходимо, отстранете пръстена, за да ви е по-лесно и после отново го поставете.
3. За капонатата нарежете патладжана на малки кубчета и го запържете в тиган с мазнина. Когато е готов, го поставете върху кухненска хартия, за да се изцеди от мазнината. Сложете в тигана мазнина и запържете нарязаните на кубчета домати и селъри. Подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте. Добавете каперсите, оцета, маслините, нарязани на филийки, и захарта. Оставете зеленчуците да покъкрят. Пресипете сместа в купа. Добавете патладжаните и разбъркайте. Натрошете сиренето в купата и добавете яйцето. Разбъркайте хубаво.
4. Изсипете сместа върху тестото във формата. Ако сместа е по-течна, не слагайте цялата течност. Изпечете киша за 20 минути на 180-200 градуса.
5. Поднесете киша, нарязан на парчета, леко поизстинал.

Продукти

  • За тестото:150 г масло 300 г брашно 2 яйца 1 щипка солЗа пълнежа:1 патладжан 3 домата 3 стръка селъри сол и черен пипер 20 черни маслини без костилки 2 с.л. каперси 2 с.л. червен винен оцет 1 с.л. захар 1 яйце 225 г меко козе сирене

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички