Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Киш с капоната и козе сирене

категория 0/5
1. За тестото смесете с пръсти брашното и кубчетата студено масло. След това направете кладенче в сместа и добавете двете яйца. Разбъркайте ги с пръсти. Омесете тестото, оформете го на топка и го увийте в прозрачно фолио. Притиснете и сложете тестото в хладилник за 30 минути.
2. Разточете тестото тънко, като поръсвате с малко брашно плота. Намажете с мазнина кръгла форма с подвижно дъно. От тестото първо изрежете ленти за борд. Навийте ги и ги развийте върху стените на формата. Напаснете ги. След това поставете кръг за дъното. Поставете кръгло парче хартия за печене, която да покрива дъното и тестото по стените. Отгоре изсипете суров боб - достатъчно количество, за да има натиск. Печете тестото 10 минути на 180 градуса. След изпичане премахнете боба и хартията - ако е необходимо, отстранете пръстена, за да ви е по-лесно и после отново го поставете.
3. За капонатата нарежете патладжана на малки кубчета и го запържете в тиган с мазнина. Когато е готов, го поставете върху кухненска хартия, за да се изцеди от мазнината. Сложете в тигана мазнина и запържете нарязаните на кубчета домати и селъри. Подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте. Добавете каперсите, оцета, маслините, нарязани на филийки, и захарта. Оставете зеленчуците да покъкрят. Пресипете сместа в купа. Добавете патладжаните и разбъркайте. Натрошете сиренето в купата и добавете яйцето. Разбъркайте хубаво.
4. Изсипете сместа върху тестото във формата. Ако сместа е по-течна, не слагайте цялата течност. Изпечете киша за 20 минути на 180-200 градуса.
5. Поднесете киша, нарязан на парчета, леко поизстинал.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен