Начин на приготвяне:

1. Изрежете кръг от разточения лист маслено тесто. Поставете го в плитка форма, постлана с хартия за печене. Надупчете тестото с вилица на няколко места, поставете лист хартия върху него и изсипете две шепи сурови зърна боб. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 10 минути.
2. Отрежете твърдите долни краища на аспержите. Отрежете връхчетата им и ги отделете настрана. Обелете останалата част от стъблата и ги нарежете на тънки кръгчета. Поставете ги в купа.
3. Към аспержите добавете 2/3 от настърганото сирене - Грюер, пармезан, овчи кашкавал или друго, каперсите, сметаната и млякото. Настържете фино лимоновата кора и разбъркайте сместа.
4. Отделно разбийте яйцата и ги добавете при останалите продукти. Разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер.
5. Отстранете хартията и суровия боб от тестото и изсипете пълнежа върху него. Подредете филенцата аншоа и връхчетата на аспержите. Поръсете с останалото сирене и печете впредварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути.
6. Оставете киша да поизстине и го извадете от формата. Поднесете го топъл или студен, гарниран със свежа салата.

Продукти

  • 250 г маслено тесто
  • 1 връзка зелени аспержи
  • 2 с.л. каперси
  • 125 мл течна сметана
  • 125 мл прясно мляко
  • 4 яйца
  • 0.5 ч.ч. настъргано зряло сирене
  • 2 консерви филенца аншоа
  • 1 лимон
  • настъргана кора
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти