Киш по нюйоркски
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За тестото сипете брашното върху плота и направете кладенче в него. В кладенчето сипете яйцата, мекото масло и подправките. Разбъркайте продуктите в кладенчето с пръсти и постепенно омесете с брашното. Щом омесите гладко и еластично тесто, увийте го в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 30 минути.
2. Обелете и нарежете лука на шайби с дебелина 0.5 см. В дълбок тиган загрейте маслото и зехтина и добавете нарязания лук. Поръсете с кленовия сироп. Гответе 20 минути на слаб огън, като разбърквате от време на време, докато лука не потъмнее и не се карамелизира. Оставете да изстине.
3. Нарежете бекона на малки кубчета и ги запържете в дълбок тиган или тенджерка. Щом беконът придобие златист звят, добавете предварително измитите и подсушени листа спанак. Гответе до омекване на спанака. След това прецедете сместа през цедка.
4. В купа разбийте яйцата и добавете крем-сиренето. Разбъркайте до хомогенност. Добавете прецедения спанак с бекон и карамелизирания лук. Разбъркайте внимателно.
5. Разточете тестото върху набрашнен плот. Поставете го във форма за пай и го напаснете по дъното и стените. Изрежете излишното тесто. Надупчете с вилица тестото. Начупете филиите хляб на парченца и ги разпръснете върху тестото. Изсипете пълнежа и го разпределете равномерно. Настържете фино пармезана отгоре. Печете киша в предварително загрята фурна на 180 градуса 45 минути.
2. Обелете и нарежете лука на шайби с дебелина 0.5 см. В дълбок тиган загрейте маслото и зехтина и добавете нарязания лук. Поръсете с кленовия сироп. Гответе 20 минути на слаб огън, като разбърквате от време на време, докато лука не потъмнее и не се карамелизира. Оставете да изстине.
3. Нарежете бекона на малки кубчета и ги запържете в дълбок тиган или тенджерка. Щом беконът придобие златист звят, добавете предварително измитите и подсушени листа спанак. Гответе до омекване на спанака. След това прецедете сместа през цедка.
4. В купа разбийте яйцата и добавете крем-сиренето. Разбъркайте до хомогенност. Добавете прецедения спанак с бекон и карамелизирания лук. Разбъркайте внимателно.
5. Разточете тестото върху набрашнен плот. Поставете го във форма за пай и го напаснете по дъното и стените. Изрежете излишното тесто. Надупчете с вилица тестото. Начупете филиите хляб на парченца и ги разпръснете върху тестото. Изсипете пълнежа и го разпределете равномерно. Настържете фино пармезана отгоре. Печете киша в предварително загрята фурна на 180 градуса 45 минути.
Продукти
- За тестото:150 г масло 300 г брашно 2 яйца щипка сол 1 с.л. сух риган 1 с.л. червен пипер 2 ч.л. едър лют червен пиперЗа карамелизирания лук:4 глави лук 2 с.л. масло 4 с.л. зехтин 1 с.л. кленов сиропЗа пълнежа:400 г спанак 50 г бекон 300 г крем-сирене 6 яйца 2 филии пълнозърнест хляб с квас 50 г пармезан
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери