Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Киш Лорен

Стъпки

  1. Prev1/5Next

    1. Изсипете на плота брашното, върху него студеното масло на бучки, поръсете със сол отстрани и чукнете яйцата. Омесете тестото бързо и го разтеглете в плоска форма. Увийте го във фолио и го оставете в хладилник за 1/2 час.
  2. Prev2/5Next

    2. Щом извадите тестото, го разточете на тънко. Работете върху студен плот и с добре охладено тесто. Изрежете дълга лента от тестото, навийте я на руло, пренесете я във форма с пръстен и я разстелете по стената на формата. Може да наслагвате няколко парчета, ако не ви е достигнало тестото. Процедирайте по същия начин за дъното на киша. първо изрежете половин кръг и го постелете, след това поставете другата половина.
  3. Prev3/5Next

    3. Нарежете бекона на малки кубчета и го задушете в тиган. Измийте праза и го нарежете на колелца и го добавете към бекона. Овкусете с черен пипер и сол.
  4. Prev4/5Next

    4. Разбъркайте яйцата със сметаната. Овкусете я със сол, черен пипер и индийско орехче.
  5. Prev5/5Next

    5. Изсипете сместа от праз и бекон върху тестото. Отгоре залейте със сместа от яйца и сметана. разбъркайте лекичко, за да не остане въздух. Поръсете с настърган кашкавал. печете киша в предварително загрята фурна на 220 градуса за около 25 минути.
категория 5/5
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен