Киш Лорен

1. Изсипете на плота брашното, върху него студеното масло на бучки, поръсете със сол отстрани и чукнете яйцата. Омесете тестото бързо и го разтеглете в плоска форма. Увийте го във фолио и го оставете в хладилник за 1/2 час.

2. Щом извадите тестото, го разточете на тънко. Работете върху студен плот и с добре охладено тесто. Изрежете дълга лента от тестото, навийте я на руло, пренесете я във форма с пръстен и я разстелете по стената на формата. Може да наслагвате няколко парчета, ако не ви е достигнало тестото. Процедирайте по същия начин за дъното на киша. първо изр

3. Нарежете бекона на малки кубчета и го задушете в тиган. Измийте праза и го нарежете на колелца и го добавете към бекона. Овкусете с черен пипер и сол.

4. Разбъркайте яйцата със сметаната. Овкусете я със сол, черен пипер и индийско орехче.

5. Изсипете сместа от праз и бекон върху тестото. Отгоре залейте със сместа от яйца и сметана. разбъркайте лекичко, за да не остане въздух. Поръсете с настърган кашкавал. печете киша в предварително загрята фурна на 220 градуса за около 25 минути.

Продукти

  • За тестото:
  • 150 г масло
  • 300 г брашно
  • 2 яйца
  • 1 щипка сол
  • За пълнежа:
  • 1 стрък праз
  • 250 г бекон
  • 4 яйца
  • 200 г заквасена сметана
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 щипка индийско орехче
  • 100 г кашкавал

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички