Киш Лорен
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Изсипете на плота брашното, върху него студеното масло на бучки, поръсете със сол отстрани и чукнете яйцата. Омесете тестото бързо и го разтеглете в плоска форма. Увийте го във фолио и го оставете в хладилник за 1/2 час.
2. Щом извадите тестото, го разточете на тънко. Работете върху студен плот и с добре охладено тесто. Изрежете дълга лента от тестото, навийте я на руло, пренесете я във форма с пръстен и я разстелете по стената на формата. Може да наслагвате няколко парчета, ако не ви е достигнало тестото. Процедирайте по същия начин за дъното на киша. първо изр
3. Нарежете бекона на малки кубчета и го задушете в тиган. Измийте праза и го нарежете на колелца и го добавете към бекона. Овкусете с черен пипер и сол.
4. Разбъркайте яйцата със сметаната. Овкусете я със сол, черен пипер и индийско орехче.
5. Изсипете сместа от праз и бекон върху тестото. Отгоре залейте със сместа от яйца и сметана. разбъркайте лекичко, за да не остане въздух. Поръсете с настърган кашкавал. печете киша в предварително загрята фурна на 220 градуса за около 25 минути.
Продукти
- За тестото:
- 150 г масло
- 300 г брашно
- 2 яйца
- 1 щипка сол
- За пълнежа:
- 1 стрък праз
- 250 г бекон
- 4 яйца
- 200 г заквасена сметана
- сол и черен пипер на вкус
- 1 щипка индийско орехче
- 100 г кашкавал
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад