Начин на приготвяне:

1. За тестото смесете в купа брашното с мекото масло. Претрийте сместа през пръстите си. Добавете малко студена вода и омесете гладко тесто.Увийте тестото в прозрачно фолио и го сложете в хладилник за 30 минути.
2. Разточете тестото с помощта на точилка върху набрашнен плот. Дебелината на тестото трябва да е около 1 см.
3. Намажете с масло дъното и стените на кръгла форма с подвижно дъно. Пренесете разточеното тесто с помощта на точилка и го напаснете хубаво по дъното и стените на формата. Поставете парче хартия за печене върху тестото, което да покрива и стените и дъното и изсипете шепа боб, нахут или ориз за т.нар. "сляпо печене". Печете тестото 15 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
4. Нарежете лука на полумесеци, а бекона на кубчета. запържете ги в тиган с малко мазнина за 5 минути. В купа разбийте яйцата, добавете млякото и сметаната и разбъркайте. Добавете нарязания на ситно магданоз и овкусете със сол и черен пипер.
5. Премахнете хартията от тестото. Върху него изсипете запържените бекон и лук, както и нарязаните на половинки чери домати и настърганото сирене Грюер. Разбъркайте и залейте с течната смес. Печете киша на 160 градуса 30 минути.

Продукти

За тестото:

  • 100 г масло
  • 200 г брашно
  • студена вода

За пълнежа:

  • 2 глави лук
  • 200 г бекон
  • 5 яйца
  • 100 мл прясно мляко
  • 200 мл течна сметана
  • 1 връзка магданоз
  • 200 г сирене грюер
  • 250 г чери домати

Свързани рецепти