Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Киш

категория 0/5
1. За тестото смесете в купа брашното с мекото масло. Претрийте сместа през пръстите си. Добавете малко студена вода и омесете гладко тесто.Увийте тестото в прозрачно фолио и го сложете в хладилник за 30 минути.
2. Разточете тестото с помощта на точилка върху набрашнен плот. Дебелината на тестото трябва да е около 1 см.
3. Намажете с масло дъното и стените на кръгла форма с подвижно дъно. Пренесете разточеното тесто с помощта на точилка и го напаснете хубаво по дъното и стените на формата. Поставете парче хартия за печене върху тестото, което да покрива и стените и дъното и изсипете шепа боб, нахут или ориз за т.нар. "сляпо печене". Печете тестото 15 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
4. Нарежете лука на полумесеци, а бекона на кубчета. запържете ги в тиган с малко мазнина за 5 минути. В купа разбийте яйцата, добавете млякото и сметаната и разбъркайте. Добавете нарязания на ситно магданоз и овкусете със сол и черен пипер.
5. Премахнете хартията от тестото. Върху него изсипете запържените бекон и лук, както и нарязаните на половинки чери домати и настърганото сирене Грюер. Разбъркайте и залейте с течната смес. Печете киша на 160 градуса 30 минути.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
Рецепта на: Анди Макдоналд