Начин на приготвяне:

1. Сложете нарязаното кисело зеле в тенджера. Залейте го с бирата, добавете дафиновия лист и смачканите плодове хвойна. Оставете зелето да къкри на тих огън около 1 час.
2. Нарежете месото на големи резени. Поставете ги, заедно с парчето бекон и наденицата, върху зелето и захлупете.
3. Отделно задушете картофи.
4. Сервирайте голямо количество зеле, гарнирано с картофи, а отгоре поставете парчета от различните видове месо.

Продукти

  • 1 кг кисело зеле
  • 1 бутилка бира
  • 2 дафинови листа
  • 6 бр. плод хвойна
  • 200 г пушен бекон
  • 1 наденица
  • 800 г картофи
  • 350 г свинско месо

Свързани рецепти