Кисело мляко със сушени кайсии и розова вода
Рецепта от: Габриеле Спонза

1.Нарежете сушените кайси на лентички и ги сложете в тенджера с 1 ч.ч. вода и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. пуснете и самата шушулка вътре. Щом сместа заври, дръпнете от котлона и добавете розова вода. След минута-две извадете сушените кайсии.
2. Извадете шушулките ванилия и върнете тенджерата с течността на котлона. Оставете да ври, докато се сгъсти. Щом се появят мехурчета по повърхността, дръпнете от котлона.
3. За един десерт сипете в купичка 2 с.л. кисело мляко, върху него подредете сушени кайсии и полейте сироп. Най-отгоре начупете орехи.
Продукти
- 8 ч.ч. кисело мляко 2 ч.ч. сушени кайсии 1 с.л. розова вода 1 шушулка ванилия 2 с.л. мед 1 ч.ч. вода 2 с.л. орехи
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Габриеле Спонза
Бананови кюфтета
Рецепти Габриеле Спонза
Сандвич с пилешки рулца
Рецепти Габриеле Спонза
Доматена супа със сироп от нар
Рецепти Габриеле Спонза
Лефер с полента
Рецепти Габриеле Спонза
Сос тартар
Рецепти Габриеле Спонза
Бонфиле с пюре от целина
Рецепти Габриеле Спонза
Севиче със скумрия
Рецепти Габриеле Спонза
Ябълков десерт
Рецепти Габриеле Спонза
Агнешки котлети с пюре от фенел
Рецепти Габриеле Спонза
Крем-супа от сладки картофи