1. Сипете суровото прясно мляко в голяма тенджера и го загрейте върху котлона до 90 градуса, поне за 20 минути. По този начин млякото се пастьоризира. Важно е да следите температурата да не превишава посочените градуси, използвайте термометър за целта.

2. Охладете прясното мляко до 40 градуса.

3. Добавете киселото мляко и разбъркайте добре.

4. Пресипете сместа в буркани. Поставете капачки.

5. Загрейте фурната на 50 градуса и след това я изключете. Поддържайте температура от 40 градуса във фурната за 4-5 часа.

6. Поставете затворените буркани във фурната и след 5 часа ще може да се насладите на вкусно кисело мляко.

Продукти

  • 1 литър сурово прясно мляко
  • 1 с.л. кисело мляко

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички