Кисело мляко
Рецепта от: Примож Долничар
1. Сипете суровото прясно мляко в голяма тенджера и го загрейте върху котлона до 90 градуса, поне за 20 минути. По този начин млякото се пастьоризира. Важно е да следите температурата да не превишава посочените градуси, използвайте термометър за целта.
2. Охладете прясното мляко до 40 градуса.
3. Добавете киселото мляко и разбъркайте добре.
4. Пресипете сместа в буркани. Поставете капачки.
5. Загрейте фурната на 50 градуса и след това я изключете. Поддържайте температура от 40 градуса във фурната за 4-5 часа.
6. Поставете затворените буркани във фурната и след 5 часа ще може да се насладите на вкусно кисело мляко.
Продукти
- 1 литър сурово прясно мляко
- 1 с.л. кисело мляко
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща