1. Почистете с четка корнишоните. Обелете главите лук, отстранете дръжката и семките на чушката и я разрежете на четири, по дължина. Почистете морковите, като ги запазите цели. Обелете главата фенел и я разрежете на четвъртини. Измийте всички зеленчуци добре под течаща вода.

2. В голяма тенджера сипете 3 литра вода и 1 литър оцет. Щом сместа заври, добавете 6 с.л. сол, зърната черен пипер и 2 дафинови листа. Оставете отново да заври.

3. За киселите краставички поставете на дъното на стерилизиран буркан лозов лист и парче хрян. След това подредете корнишоните в буркана, плътно един до друг. Добавете стръковете цвят от копър и залейте с горещата марината и затворете херметически или с винтова капачка. В друг предварително стерилизиран буркан подредете изправени зеленчуците и ги залейте с горещата марината. Затворете херметически или с винтова капачка. Съхранявайте маринованите зеленчуци на тъмно и хладно място.

Продукти

  • За киселите краставички:
  • 1/2 кг корнишони
  • 1/2 литър бял винен оцет
  • 1 1/2 литър вода
  • 3 с.л. сол
  • черен пипер на зърна
  • 1 дафинов лист
  • 2 стръка цвят от копър
  •  1 лозов лист
  • парче хрян
  • За маринованите зеленчуци:
  • 3-4 дребни моркова (оранжев и лилав)
  • 1 червена чушка
  • 1 глава фенел
  • 2 глави лук шалот
  • 1/2 литър бял винен оцет
  • 1 1/2 литър вода
  • 3 с.л. сол
  • черен пипер на зърна
  • 1 дафинов лист

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички