Кисели краставички и мариновани зеленчуци
Рецепта от: Примож Долничар
1. Почистете с четка корнишоните. Обелете главите лук, отстранете дръжката и семките на чушката и я разрежете на четири, по дължина. Почистете морковите, като ги запазите цели. Обелете главата фенел и я разрежете на четвъртини. Измийте всички зеленчуци добре под течаща вода.
2. В голяма тенджера сипете 3 литра вода и 1 литър оцет. Щом сместа заври, добавете 6 с.л. сол, зърната черен пипер и 2 дафинови листа. Оставете отново да заври.
3. За киселите краставички поставете на дъното на стерилизиран буркан лозов лист и парче хрян. След това подредете корнишоните в буркана, плътно един до друг. Добавете стръковете цвят от копър и залейте с горещата марината и затворете херметически или с винтова капачка. В друг предварително стерилизиран буркан подредете изправени зеленчуците и ги залейте с горещата марината. Затворете херметически или с винтова капачка. Съхранявайте маринованите зеленчуци на тъмно и хладно място.
Продукти
- За киселите краставички:
- 1/2 кг корнишони
- 1/2 литър бял винен оцет
- 1 1/2 литър вода
- 3 с.л. сол
- черен пипер на зърна
- 1 дафинов лист
- 2 стръка цвят от копър
- 1 лозов лист
- парче хрян
- За маринованите зеленчуци:
- 3-4 дребни моркова (оранжев и лилав)
- 1 червена чушка
- 1 глава фенел
- 2 глави лук шалот
- 1/2 литър бял винен оцет
- 1 1/2 литър вода
- 3 с.л. сол
- черен пипер на зърна
- 1 дафинов лист
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща