Кимчи по скандинавски

Кимчи по скандинавски

Начин на приготвяне:

1. За маринатата сипете в голяма купа ситно нарязания лук, настъргания джинджифи, обелената и нарязана на кубчета ябълка, ориза, предварително накиснатите във вода и прецедени скариди, рибния сос, сока на лаймовете и захарта. Пасирайте всичко на паста.
2. Почистете ряпата и моркова и ги нарежете на тънки ивичики или ги настържете едро. Нарежете зелето на тънки ивици. Сложете зеленчуците в купата с маринатата и поръсете с лютия пипер.
3. Разбъркайте сместа много добре с ръце, като използвате ръкавици. Пресипете кимчито в стъклени буркани. Съхранявайте в хладилник. Кимчито ще е готово след 2-4 седмици. Използвайте като гарнитура към салати, месо и риба или за мариноване.

Продукти

  • 1 глава савойско зеле
  • щипка сол
  • 125 г корейски едър лют червен пипер
  • 150 г дълга бяла ряпа
  • 0.5 връзка пресен лук
  • 1 голям морков

За маринатата:

  • 0.25 глава лук
  • 4.5 с.л. настърган джинжифил
  • 1 ябълка
  • 3 с.л. сушени скариди
  • 3 с.л. сварен ориз
  • 1.5 с.л. рибен сос
  • 2 лайма
  • сок
  • 4.5 с.л. захар

Свързани рецепти