Кифличките на мама
Рецепта от: Къртис Стоун
Тези кифлички (сконс) се приготвят лесно и са идеални за закуска, съчетани с бита сметана и мармалад. В сместа се добавят предварително накиснати в гроздов сок червени боровинки.
Продукти
- ½ ч.ч. verjus (кисел сок от грозде)
- 2 с.л. захар
- 1 ч.ч. сушен касис или червени боровинки
- 3 ч.ч. брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. захар
- 2 ч.л. сол
- 2 ч.ч. студена пълномаслена течна сметана
- За сервиране:
- бита сметана, конфитюр
Начин на приготвяне:
- 1. Сипете сушения касис в тенджерка и го залейте със сока от грозде и захарта. Оставете сместа да кипне и дръпнете от огъня. Оставете 5 минути сушените плодове да се накиснат. След това ги прецедете.
- 2. В купа сипете брашното, бакпулвера и солта. Разбъркайте и оформете кладенче. В него сипете студената сметана и прецедения касис. Внимателно омесете сместа до получаването на топка тесто. Извадете тестото върху набрашнена силиконова подложка, поръсете с брашно отгоре и с помощта на точилка разточете внимателно в кръг с дебелина 2.5 см, като обръщате тестото ¼ след всяко разточване. С помощта на рингче (диаметър 6 см) изрежете 6 кифлички.
- 3. Подредете кифличките в тавичка. Изчеткайте излишното брашно от тях и ги намажете със сметана. Печете в предварително загрята фурна или еърфраъйр на 190 градуса 12-15 минути.
- 4. Докато са още горещи разтворете на две всяка кифличка (скон) и намажете с бита сметана и конфитюр по желание. Сервирайте с горещ чай.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Козуначени топчета с домашен течен шоколад
Рецепти Надия Хюсеин
Шоколадов соден хляб
Рецепти Силвия Колока
Селски пай със спанак
Рецепти Стоян и Лора
Сандвичи с авокадо мус
Рецепти Надия Хюсеин
Понички с конфитюр
Рецепти Надия Хюсеин
Уелски кексчета със семена резене и кули от боровинки
Рецепти Надия Хюсеин
Сладки кифлички (сконс) с кокосов крем и сладко от ананас
Рецепти Надия Хюсеин
Охлювчета с кафе
Рецепти Стоян и Лора
Козуначени рула с орехи и мармалад
Рецепти Стоян и Лора
Козуначени кифли с шоколад