Начин на приготвяне:

1. Разточете бутер тестото с дебелина на монета или използвайте готово разточено. С помощта на ринг или форма за пелмени (диаметър 9-10 см) изрежете кръгчета.

2. В една половина на всяко кръгче сложете по 1 пълна с.л. от останалия ви ориз с пиле по марокански.

3. Намажете краищата с разбито яйце и прегънете. Притиснете добре и оформете краищата с помощта на вилица. Подредете кифличките в тава, постлана с хартия за печене и ги намажете отгоре с яйце. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 25 минути.

4. За чътнито сложете в купа сладкото от манго и добавете кубчетата ананас. Добавете лютия червен пипер и нарязаните на ситно стъбла кориандър. Разбъркайте добре.

5. Поднесете топлите кифлички с ориз и пилешко с чътни от манго.

Продукти

 

За чътнито:

  • 150 г сладко от манго
  • 50 г ананас на кубчета от консерва
  • 5 г едър лют червен пипер
  • 15 г стъбла кориандър

Свързани рецепти