Кифли със сирене и кайсии
Рецепта от: Сара Ла Фонтейн
1. За тестото затоплете 100 мл прясно мляко и го сипете в купичка. Начупете маята и добавете захарта. Разбъркайте и оставете за 5 минути.
2. В голяма купа сипете останалото прясно мляко, добавете сместа с маята, кардамона, солта и яйцето. Разбийте с помощта на миксер. Добавете брашното на порции, като разбърквате до хомогенност. Щом сте добавили половината брашно, добавете нарязаното на кубчета меко масло. Разбийте. Щом се получи тесто, покрийте го с кърпа и го оставете на топло да удвои обема си.
3. За пълнежа разбъркайте котидж сиренето, киселото мляко и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Добавете яйцата и захарта и разбъркайте до гладкост.
4. Прецедете и изплакнете кайсиите.
5. Извадете тестото върху набрашнен плот. С ръце го накъсайте на еднакви парчета и ги оформете на топки. Подредете топките тесто в тава, постлана с хартия за печене. С помощта на отвора на чаша натиснете всяка топка така, че да се разшири и да се получи вдлъбнатина за пълнежа. Във всяка кифла сипете по 2-3 с.л. от пълнежа и по половинка кайсия, с вътрешността надолу. Намажете кифлите с разбито яйце. Печете в предварително загрята фурна на 225 градуса 10-15 минути, до златисто.
6. За глазурата разбъркайте с помощта на тел пудрата захар и водата, до получаването на гладка кашичка. Поръсете топлите кифли с глазура, с помощта на лъжица. Оставете ги за 10-15 минути, след това ги поднесете.
2. В голяма купа сипете останалото прясно мляко, добавете сместа с маята, кардамона, солта и яйцето. Разбийте с помощта на миксер. Добавете брашното на порции, като разбърквате до хомогенност. Щом сте добавили половината брашно, добавете нарязаното на кубчета меко масло. Разбийте. Щом се получи тесто, покрийте го с кърпа и го оставете на топло да удвои обема си.
3. За пълнежа разбъркайте котидж сиренето, киселото мляко и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Добавете яйцата и захарта и разбъркайте до гладкост.
4. Прецедете и изплакнете кайсиите.
5. Извадете тестото върху набрашнен плот. С ръце го накъсайте на еднакви парчета и ги оформете на топки. Подредете топките тесто в тава, постлана с хартия за печене. С помощта на отвора на чаша натиснете всяка топка така, че да се разшири и да се получи вдлъбнатина за пълнежа. Във всяка кифла сипете по 2-3 с.л. от пълнежа и по половинка кайсия, с вътрешността надолу. Намажете кифлите с разбито яйце. Печете в предварително загрята фурна на 225 градуса 10-15 минути, до златисто.
6. За глазурата разбъркайте с помощта на тел пудрата захар и водата, до получаването на гладка кашичка. Поръсете топлите кифли с глазура, с помощта на лъжица. Оставете ги за 10-15 минути, след това ги поднесете.
Продукти
- За тестото:500 мл прясно мляко 50 г прясна мая 2 ч.л. сол 200 г захар 1 с.л. смлян кардамон 1 яйце 1300 г брашно 150 г меко маслоЗа пълнежа:3 яйца 50 г захар 0.5 шушулка ванилия 1 компот от кайсии 1 кутийка сирене котидж 2 с.л. кисело млякоДопълнително:3 с.л. пудра захар 1.5 с.л. вода разбито яйце за намазване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща