Кифли със шоколад

Кифли със шоколад

Начин на приготвяне:

1. Пригответе многолистното тесто, както е описано в рецептата за кроасани.
2. След като разточите готовото тесто на голям тънък лист, разрежете го на две равни части по хоризонтал. С помощта на линийка изрежете равни краища на двете половини тесто. Нарежете всяка половина на тънки правогълъни парчета, отново с помощта на линийка.
3. В двата края на изрязаната лента поставете нарязан шоколад /или шоколадов чипс/. Навийте двата края на парчето навътре, до средата. Подредете кифлите в тава, постлана с хартия за печене, с навитата страна надолу. Покрийте ги с прозрачно фолио и ги оставете да втасат на стайна температура 30 минути. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15-20 минути.

Продукти

За многолистното тесто:

  • 250 г брашно
  • 140 мл вода
  • 15 г суха мая
  • 10 г захар
  • щипка сол
  • 125 г масло

  • 50 г кулинарен шоколад

Свързани рецепти