Кифли със шоколад
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Пригответе многолистното тесто, както е описано в рецептата за кроасани.
2. След като разточите готовото тесто на голям тънък лист, разрежете го на две равни части по хоризонтал. С помощта на линийка изрежете равни краища на двете половини тесто. Нарежете всяка половина на тънки правогълъни парчета, отново с помощта на линийка.
3. В двата края на изрязаната лента поставете нарязан шоколад /или шоколадов чипс/. Навийте двата края на парчето навътре, до средата. Подредете кифлите в тава, постлана с хартия за печене, с навитата страна надолу. Покрийте ги с прозрачно фолио и ги оставете да втасат на стайна температура 30 минути. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15-20 минути.
2. След като разточите готовото тесто на голям тънък лист, разрежете го на две равни части по хоризонтал. С помощта на линийка изрежете равни краища на двете половини тесто. Нарежете всяка половина на тънки правогълъни парчета, отново с помощта на линийка.
3. В двата края на изрязаната лента поставете нарязан шоколад /или шоколадов чипс/. Навийте двата края на парчето навътре, до средата. Подредете кифлите в тава, постлана с хартия за печене, с навитата страна надолу. Покрийте ги с прозрачно фолио и ги оставете да втасат на стайна температура 30 минути. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15-20 минути.
Продукти
- За многолистното тесто:250 г брашно 140 мл вода 15 г суха мая 10 г захар щипка сол 125 г масло50 г кулинарен шоколад
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери