Подготовка
1. Разтворете маята в млякото и прибавете яйцето, зехтина, солта и захарта. Разбъркайте добре и с брашното омесете меко и еластично тесто като го прибавяте постепенно. Ако е нужно, доомесете тестото с малко допълнително брашно. 2. Настържете си сирената и ги направете с мокри ръце на топчета колкото топка за пинг-понг.
3. Накъсайте тестото също та топчета като тези, които вече направихте от сирената.
4. Разточете едно топче тесто на тънка питка и в средата сложете топче сирена.
5. Намокрете с малко вода краищата на питката и я похлупете с друга разточ
3. Накъсайте тестото също та топчета като тези, които вече направихте от сирената.
4. Разточете едно топче тесто на тънка питка и в средата сложете топче сирена.
5. Намокрете с малко вода краищата на питката и я похлупете с друга разточ
Продукти
- 550 г брашно
- 1 яйце
- 250 мл прясно мляко
- 1 ч.л. захар
- 1 ч.л. сол
- 20 г прясна мая
За плънката:
- 50 г сирене
- 50 г кашкавал
- 50 г синьо сирене
- 50 г пушено сирене