Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Кхачапури

Стъпки

  1. Prev1/3Next

    1. Разтворете маята в млякото и прибавете яйцето, зехтина, солта и захарта. Разбъркайте добре и с брашното омесете меко и еластично тесто като го прибавяте постепенно. Ако е нужно, доомесете тестото с малко допълнително брашно.
  2. Prev2/3Next

    2. Настържете си сирената и ги направете с мокри ръце на топчета колкото топка за пинг-понг.
    3. Накъсайте тестото също та топчета като тези, които вече направихте от сирената.
    4. Разточете едно топче тесто на тънка питка и в средата сложете топче сирена.
  3. Prev3/3Next

    5. Намокрете с малко вода краищата на питката и я похлупете с друга разточена питка. Притиснете добре с пръсти, за да се залепят добре двата разточени кръга.
    6. Внимателно разточете с точилка докато получите отново тънка кръгла питка.
    7. Намажете от двете страни питките с малко зехтин и ги изпечете от двете страни до почервеняване в сух тефлонов тиган на средна температура.
категория 5/5
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Йоланта Делибозова - Йоли