Кхачапури

Продукти

  • 550 г брашно 1 яйце 250 мл прясно мляко 1 ч.л. захар 1 ч.л. сол 20 г прясна маяЗа плънката:50 г сирене 50 г кашкавал 50 г синьо сирене 50 г пушено сирене

Начин на приготвяне:

  • 1. Разтворете маята в млякото и прибавете яйцето, зехтина, солта и захарта. Разбъркайте добре и с брашното омесете меко и еластично тесто като го прибавяте постепенно. Ако е нужно, доомесете тестото с малко допълнително брашно. 2. Настържете си сирената и ги направете с мокри ръце на топчета колкото топка за пинг-понг.
  • 3. Накъсайте тестото също та топчета като тези, които вече направихте от сирената.
  • 4. Разточете едно топче тесто на тънка питка и в средата сложете топче сирена.
  • 5. Намокрете с малко вода краищата на питката и я похлупете с друга разточ

Свързани рецепти

Виж всички