Кхачапури
Рецепта от: Йоланта Делибозова - Йоли
Продукти
- 550 г брашно 1 яйце 250 мл прясно мляко 1 ч.л. захар 1 ч.л. сол 20 г прясна маяЗа плънката:50 г сирене 50 г кашкавал 50 г синьо сирене 50 г пушено сирене
Начин на приготвяне:
- 1. Разтворете маята в млякото и прибавете яйцето, зехтина, солта и захарта. Разбъркайте добре и с брашното омесете меко и еластично тесто като го прибавяте постепенно. Ако е нужно, доомесете тестото с малко допълнително брашно. 2. Настържете си сирената и ги направете с мокри ръце на топчета колкото топка за пинг-понг.
- 3. Накъсайте тестото също та топчета като тези, които вече направихте от сирената.
- 4. Разточете едно топче тесто на тънка питка и в средата сложете топче сирена.
- 5. Намокрете с малко вода краищата на питката и я похлупете с друга разточ
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад