Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Кейк с ябълки и бекон

категория 0/5
1. Нарежете суровия бекон на малки кубчета и ги запържете в умерено загрят тиган, до златисто. Не препържвайте бекона.
2. Обелете ябълките и ги нарежете на малки кубчета.
3. В купа сипете прясното мляко. Добавете яйцата и разбъркайте. В друга купа смесете брашното, бакпулвера, канелата и солта. Разбъркайте. Добавете сухите съставки към течните на няколко порции. Разбийте до хомогенност.
4. Намажете с масло стените на висока форма за кейк с капак. Подредете слайсовете бекон по стените на формата, като оставите няколко сантиметра от тях навън. Изсипете кексовата смес във формата. Покрийте сместа с бекон, без да натискате. Поставете капака и затворете плътно.
5. Поставете формата в достатъчно висока тенджера с вряща вода. Водата трябва да стига до 1 см под ръба на формата. Варете кейка 2 часа, като наблюдавате кога трябва да се долее вода.
6. За карамеления сос разтопете захарта, като я сипвате на малки порции в тиган. Щом се разтопи едната порция, добавяте следващата и така докато се разтопи цялата захар. Залейте веднага с водата и разбъркайте с помощта на тел. Дръпнете от огъня и добавете нарязаното на кубчета студено масло. Разбъркайте докато то се разтопи, а сместа стане гладка и лъскава.
7. Извадете формата от тенджерата. Махнете капака и поставете дълбока чиния или поднос върху отвора на формата, наобратно. Обърнете кейка в чинията. Полейте с карамелен сос. 
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен