Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Кешкек с агнешко месо и жито

категория 0/5
1. Вземете агнешко месо с повече тлъстини - от врат, например. Нарежете го на едри парчета.
2. Загрейте добре тенджера. Поставете парчетата месо с мазнината надолу. Щом мазнината започне да се топи, обърнете от другата страна. 
3. Щом месото се запечата добре от двете страни, добавете предварително накиснатото за 1 нощ и прецедено жито. Разбъркайте добре. Покрийте с гореща вода. Щом сместа заври, намалете силата на огъня, захлупете и гответе 1 час, докато месото се свари.
4. Извадете месото в чиния и го оставете да изстине. Долейте още вода при житото, ако е извряла, колкото да го покрие. Разбърквайте енергично с помощта на дървена шпатула, като едновременно с това го намачквате, притискайки го към стената на съда. Долейте още малко вода и продължете да бъркате и намачквате.
5. Накъсайте агнешкото месо на малки парченца, без мазнината. Върнете го в тенджерата и продължете да бъркате, докато месото почти се стопи. Щом се сгъсти, добавете нахута и разбъркайте, но без да мачкате. Овкусете със сол и кимион. Дръпнете от огъня и оставете захлупен съда.
6. За соса разтопете маслото в тиган, на слаб огън.. Добавете нарязаната на дребни кубчета мазнина от агнешка опашка. пържете докато кубчетата станат прозрачни. В купичка разредете с малко вода доматеното пюре и го добавете в тигана. бъркайте енергично. Добавете лютия пипер и разбъркайте отново. Цветът на соса трябва да е тъмночервен.
7. Поднесете кешкек с агнешко месо и жито в дълбока чиния, полят със сос.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Максут Ашкар