Кексчета с ябълки и бадеми
Рецепта от: Мери Бери
1. Намажете с масло и поръсете с брашно 6 високи рингчета от вътрешната страна. Подредете рингчетата върху тава, постлана с хартия за печене.
2. Разтопете маслото и го оставете да изстине.
3. В купа сипете разтопеното масло, захарта, брашното, яйцето и бадемовия екстракт. Разбъркайте до получаването на хомогенна смес.
4. Обелете ябълките и ги нарежете на тънки резени.
5. На дъното на всеки ринг сипете по 1 с.л. от кексовата смес. Върху нея подредете по 3 резена ябълки, като се стараете те да не допират страните на ринга. Върху тях сипете още 1-2 с.л. от сместа. Поръсете с филирани бадеми.
6. Печете кексчетата в предварително загрята фурна на 160 градуса (с вентилатор) 25-30 минути. След изваждане от фурната, оставете кексчетата да изстинат за 10 минути преди да ги извадите от рингчетата.
Продукти
- 75 г масло
- 100 г брашно с набухвател
- 100 г захар
- 1 яйце от свободно отглеждани кокошки
- 1/2 ч.л. бадемов екстракт
- 60 г ябълки
- 15 г филирани бадеми
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене