1. Разбийте белтъците (със стайна температура) заедно с крем тартара с помощта на миксер. Щом се образува пяна, добавете постепенно захарта, без да спирате разбиването. Разбийте до получаването на сняг.

2. Нарежете листата мента на ситно и ги добавете към жълтъците заедно със захарта и настърганата кора от лайм. Разбийте сместа до кремообразност.

3. Добавете половината смес с жълтъци към разбитите белтъци и разбъркайте внимателно, с помощта на шпатула. След това добавете и останалата смес с жълтъци и разбъркайте отново.

4. Добавете брашното на два пъти към сместа и разбъркайте до хомогенност. Към охладеното разтопено масло добавете малко от сместа и разбъркайте до гладкост. След това изсипете разтопеното масло в сместа и разбъркайте.

5. Поставете по 1 квадратче от хартия за печене във всяко гнездо на форма за мъфини. Разпределете сместа в гнездата. Печете кексчетата в предварително загрята фурна на 170 градуса 12-15 минути.

6. За глазурата в купа разбъркайте мекото масло с настърганата лимонова кора и пудрата захар. Постепенно добавете лимоновия сок, като разбърквате енергично.

7. Сипете по 1 с.л. лъжица от глазурата върху всяко кексче.

Продукти

  • 80 г жълтъци (4 бр.)
  • 70 г захар
  • 80 г белтъци (4 бр.)
  • щипка крем от тартар
  • 85 г захар
  • 10 г настъргана кора от лайм (3 бр. лайм)
  • 5 г прясна мента
  • 5 г бакпулвер
  • 160 г брашно
  • 125 г разтопено безсолно масло
  • За глазурата:
  • 250 г пудра захар
  • 60 г безсолно масло
  • 3 с.л. лимонов сок
  • 1 ч.л. настъргана лимонова кора

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички