Кексчета "Полонеза"
1. За кошничките от меренге разбийте белтъците с кристалната захар с помощта на миксер, до получаването на твърд сняг. Добавете нишестето и пудрата захар и разбъркайте внимателно с помощта на шпатула. Прехвърлете сместа в шприц с гладък накрайник.
2. Постелете голяма плоска тава с хартия за печене и шприцовайте първо основите на кошничките, със спираловидни движения, от центъра навън. След това шприцовайте стените на кошничките. Сушете кошничките на 80 градуса 3 часа.
3. За пълнежа накиснете желатина в студена вода за 10 минути. След това го изцедете и го затоплете с малко вода в тенджерка. Разбийте сметаната със захарта до гъстотата на кисело мляко. В блендер разбийте до гладкост прясното козе сирене с лимоновия сок. Добавете желатина и разбийте отново. добавете козето сирене към сметаната и разбъркайте енергично с шпатула. Прехвърлете сместа в шприц с гладък накрайник.
4. Разтопете шоколада на водна баня. Обелете и нарежете мангото на малки кубчета. В купичка го смесете със сладкото и разбъркайте. С вилица намачкайте замразените малини.
5. С помощта на метчица намажете вътрешността на всяка кошничка с бял шоколад, за изолация. Напълнете кошничката с пълнежа с козе сирене. Върху него сипете по 1 ч.л. от плодовата смес. Поръсете със замразени малини и украсете с листенце мента.

Продукти

  • За кошничките:4 белтъка 125 г кристална захар 125 г пудра захар 10 г царевично нишестеЗа муса:2 листа желатин 200 мл течна сметана 1 лимон сок 200 г прясно козе сирене 40 г пудра захарДопълнително:200 г бял шоколад 1 манго 6 замразени малини 6 листа мента

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички