Кексчета "Полонеза"

Кексчета "Полонеза"

Начин на приготвяне:

1. За кошничките от меренге разбийте белтъците с кристалната захар с помощта на миксер, до получаването на твърд сняг. Добавете нишестето и пудрата захар и разбъркайте внимателно с помощта на шпатула. Прехвърлете сместа в шприц с гладък накрайник.
2. Постелете голяма плоска тава с хартия за печене и шприцовайте първо основите на кошничките, със спираловидни движения, от центъра навън. След това шприцовайте стените на кошничките. Сушете кошничките на 80 градуса 3 часа.
3. За пълнежа накиснете желатина в студена вода за 10 минути. След това го изцедете и го затоплете с малко вода в тенджерка. Разбийте сметаната със захарта до гъстотата на кисело мляко. В блендер разбийте до гладкост прясното козе сирене с лимоновия сок. Добавете желатина и разбийте отново. добавете козето сирене към сметаната и разбъркайте енергично с шпатула. Прехвърлете сместа в шприц с гладък накрайник.
4. Разтопете шоколада на водна баня. Обелете и нарежете мангото на малки кубчета. В купичка го смесете със сладкото и разбъркайте. С вилица намачкайте замразените малини.
5. С помощта на метчица намажете вътрешността на всяка кошничка с бял шоколад, за изолация. Напълнете кошничката с пълнежа с козе сирене. Върху него сипете по 1 ч.л. от плодовата смес. Поръсете със замразени малини и украсете с листенце мента.

Продукти

За кошничките:

  • 4 белтъка
  • 125 г кристална захар
  • 125 г пудра захар
  • 10 г царевично нишесте

За муса:

  • 2 листа желатин
  • 200 мл течна сметана
  • 1 лимон
  • сок
  • 200 г прясно козе сирене
  • 40 г пудра захар

Допълнително:

  • 200 г бял шоколад
  • 1 манго
  • 6 замразени малини
  • 6 листа мента

Свързани рецепти